kahramantürk
Üye
slm arkadaşlar eminim çoğumuz aynı dertten şikayetçiyizdir.ben yaklaşık 4 senedir dükkan işletiyorum,ilk açtığım sene;şimdi işler durgun olabilir en az 4-5 sene sonra para kazanabilirim diye düşünüyordum lakin 4.sene geçmesine rağmen işler hala durgun.faliyet alanım AG panoları aklınıza ne gelirse kompanzasyon dahil vede bunun yanı sıra Elektrik motoru sarımı yapıyorum iş yerim bi ilçede yaklaşık nifus 80-100 bin... un fab.çeltk.fab beton sant.ve mağazalardan ibaret bir yer lakin sayıları oldukca az ve ben bunlarla iş yapıp para kazanmaya çalışıyorum.iş yerimde tek çalışan benim,bazen sıkıcı vede yorucu oluyor.arada bi eleman alsam diye düşünüyorum fakat biliyosunuz işten anlayan kalifiye elaman bulmak zor hadi buldun o adama önce iş ve hafta sonu maaş vermek gerekir vs. vs. bunlar hep düşüncede kalıyor,bazen işler neden durgun die kendimi karşıma alıp konuşuyorum.sürekli çalıştığım fabrikalar var yok değil lakin çoğuna kızıp birdaha bana iş yaptırtmayın dediklerimde çoğunlukda bazen kıza kıza müşterisiz kalacağımıda düşünmüyor değilim.adama bir kez iş yapıyorsun on kez para istemeye gidiyorsun.yani onun sana işi düştüğünde sen onun işini görüyorsun faka senin ona işin düştüğünde (yaptığın emeğin karşılığı) o senin işini görmüyor.telfn açar kalkar gider arızasını çözersin borcumuz ne diye sormaz.bazen termiği atmıştır basarsın termiğe makina çalışır gene aynı,cevap teşekkür edrim.... ya kardeşim benim evde çocuklar teşekkür ederim yemiyorlarki ne teşekkürü ya yok böle bişi daha az önce makinan çalışmıyordu on tane işçin yatıyordu bu yüzden,anlayamıyorum bu insanları kızıyorum işte karekterimde bozuk değil ki ;abi bu termik yanmış kontaktöründe bozukmuş senin değip ondan sonra kontaktör 60 ytl termik 40 ytl sen sürekli müşterimsin işçilik istemez 100 ytl borcun diyememki....hem haramın binası olmaz.birde çoğu fabrikaların beni henüz tanımadığını ve bunun da benim yanlışımın olduğunun farkında yım...sonuç korkarım iş yerimi kapatmayı düşünüyorum aklıma abuk sabuk iş fikirleri geliyor.kot mağazası butik. vs. hıııı en ilginci işlek bi cadde de küçük bi arabanın içine simit poğaça meşrubat koyup sonrada bi sandalyede babacak bacak üstüne çelip oturarak simitçilik yapmak geliyor en azından al gülüm ver gülüm.yok malzemeciye para ödeyebilecekmiyim yok kiramı verebilecekmiyim gibi sıkıntılarım olmaz...akşam kafamı yastığa koydummu adam gibi uyurum diye düşünüyorum.yani kısacası bu ülkenin ihtiyaç duyduğu teknik bi eleman olarak sıkıntı ve buhran içerisindeyim...sizlerden bu konu hakkında bana fikir vermenizi rica ediyorum.yaş bu arada 26...bu yazıyı okuyan her sabırlı meslektaşıma saygılar ve teşekkürler.