bu yazı yanlış değil ama türkiye şartlarına göre kaleme alınmış türkiyenin şebeke durumuna göre bu konuda çok polemiğe girdik bir daha girmeyeceğim ama avrupada vede dünyanın değişik yerlerinde hep birleştiriliyor .. onlarada sormak lazım bizden daha iyi ne biliyorlar .
yani biz tn şebeke kullanıyoruz diye bunun doğru olarak dayatılması yanlış bir olgu gibime geliyor ... yorum yapmayacağım ama bazı şeyleri yanlış biliyor biliyor olabiliriz ...
ama bu olgu 3kitaplık mevzu ve bu forumda anlaşılabilecek bir şey değil
sadece biz hata akımını bu şekilde oluşturyoruz vede hata akımlarında sistemi ve insanı güvende sağlamak için bunu tavsiye ediyoruz .. kaldıki% 50 si projelerin uygulanması mümkün değil ..
kızılayın göbeğinde trafoyu koyacak yer buldukta 20 metre öteye toprak çakmak kaldı . yada tokyoda yada istanbulun bir çok semtinde toprağı göremeyen insanlar var .. boş laf benimkiler takmayın siz .
ki daha yeni sayışır eş potansiyel bara kavramı çıktı daha buna alışamadık onu bunu bırak daha tedaş illada eş potansiyel baranın neden izalatörlü olması gerktiğini ve o izlatörlerin ne işe yaradığını bilmiyor ..
çelik knstriksyon binada çeliğin üzerine bildiğin 300 lük ı demirine izalatörlü eş potansiyel bara koyduruyor onuda çıkarıp demirin ayağına bağlıyoz . ben bilmiyorum arştırmadımda istiyorlar yapıyoruz . biz bu topraklamayı 500 yıl geçsede anlayıp algılayacak gibi durmuyoruz .
trafonun yanında toprk olmadığı için nötür hattını 50 yerden topraklıyoruz mötr barasından topraklıyoruz yok olmaz illa yıldız noktasında olacak diyor sebep ne diyoruz açıklama yok ben nötr barasını 50 yerden topraklarım bana ne gibi bir zararı olurki?
aslolan işletme topraklamasının işletme barasına bağlı olması değilmi? bu daha iyi değilmi? bir zararı varmı ? acaba dahamı faydalı ? işletme topraklamasının işletmede yapılması gerekmiyormu ? neden yıldız noktasında ısrar .. çok konu var konuşulacak bizi aşan konular bunlar büyük abiler daha iyi biliyor bizden ...