işyerine trifaze almak için evrak ve masraflar hk

Piyasadaki adam sana o listeyi verirmi adam ayak ustu teknik isleri bana kitledi pasa beyler oturdugu yerden kalkma zahmetinde bulunmuyor ayrıca adam sadece projeye bubkadar istedi harclar tesisat sayaç vs ler bubucretin dışında
Oda iyiymiş ben hepsi dahil sanıyordum :) Gerçi arkadaşın arkasından atmış olmayayım ben bu işlerin maliyet hususuyla uğraşmadım hiç .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yeni proje için peki neden birden fazla yerden fiyat almadınız ; bu adam bulunduğunuz beldede tek mi ; başka yok mu ? Yanlız şöyle de bir durum var ; emek yoğun kafa mesaisi az işler her zaman daha düşük maliyetli ; bedenen mesaisi düşük ama kafa , bilgi,donanım , tecrübe , eğitim isteyen işler her zaman daha yüksek maliyetlidir. Bu noktada bir proje çizim maliyeti bu iş için ne kadardır ben bilmiyorum ama bana bu fiyat söylense sizin kadar şaşırmazdım ( Çok zengin olduğum için değil ; aradaki farkı bildiğim için )
 
Son düzenleme:
Evet bu tarafta tek birde bi abiniz yönlendirdi o halde bu fiyatı çekti bit muhendis arkadaş buldum o çok dedi en fazla 2-300tl ye çizilip dosyan hazırlanıp Sedas a verir elektrikçi panondada gecikmeli 63 amp sigorta kullan bina kofrasina bak guclumu degilmi yoksa binadakilere etkilerin büyük olur dedi ayrıca mesela hem kendi cihazın hem Şebeke deki diğer cihazlara zararı olmaması için regülatör kullan dedi ama aktif reaktif konusunu unuttuk bir arkadaşım kompanzasyon yapman şart 30kw yük için dedi ama biride yok öyle diyor bunlarda mahalle elektrikcisi bu işlerde çalışmamış kişiler bu sebeple konu güncel dedim burada değerli insanlar var yoksa amacım bagciyi dövmek değil :)
 
9 kW üzerinde yüklere kompanzasyon yapılması için zorunluluk var . Mevzunun seni ilgilendiren bir diğer önemli boyutu şu ki :
Kurulu gücü 50 kVA’nın altında olanlar, çektikleri aktif enerji miktarının yüzde otuzüçünü aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının yüzde yirmisini aşan şekilde kapasitif reaktif enerji tüketmeleri halinde; kurulu gücü 50 kVA ve üstünde olanlar ise, çektikleri aktif enerji miktarının yüzde yirmisini aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının yüzde onbeşini aşan şekilde sisteme kapasitif reaktif enerji vermeleri halinde, reaktif enerji tüketim bedeli ödemekle yükümlüdür.
Yani sen her halükarda 50 kVA için tebliğ edilen endüktif ve kapasitif değerleri aşmamalısın ki cezaya girmeyesin . Bunun içinde kullandığın yüklerin bir tüketim analizi yapılmalı .
Mevzunun yasal dayanakları da şu dökümanda güzelce anlatılmış :
http://www.elektrikrehberi.net/teknik_yazilar/kompanzasyon.pdf
 
Son düzenleme:
Alçak muhendis bey kardeşim allah aşkına rezistans arkadaştan farklı ne dedin ne yol gosterdin mevzuyu çığrından çıkarmayın bizde çöpe atacak parabyok disimizle tirnagimizla kazaniyoruz bir imzaya 2000 verecek degiliz
Ben zaten kendim yol gösterdiğimi söylemedim. Her zaman sadece kendimize laf gelince konusursak olmaz. Baskalarina laf gittiğinde de onlari savunmamiz lazim ki haktan bahsedelim. Neyse konuyu uzatmak icin yazmadim. Sadece kendimi degil paylasimda bulunan diger uyeleri savundum, bunu belirtmek istedim.
 
İyice @REZİSTANS üstada kimse birsey demedi :D zaten dikkat ederseniz ondan başka yararlı bir öneride olmadı bana elektrikciye git diyenlereydi sitemim :) bak @oksuz çocuk dokturuyor beklediğimiz bu buradaki amaç yönlendirme değilde açıklayıp karşıdaki kişinin niteliğine uygun değilse bir uzmandan yardim al denebilmesi bende uzatmayacagim ama sanki ben birisine hakaret etmisim birisine birşey demisim gibi göstermeniz tuhaf.yorumları okudugunuzdan supheliyim
 
Kardeşim mesela aktif reaktif mevzusunu güzel islemissin sagol .

Simdi meslekleri karıştırmayalım elektrikçi danışma ücreti almak bir yana servis ücretini alıyor ister yapalım ister yapmiyalim örneğin 30 TL yi alıyor degilmi ama buradaki mevzu su ben boyle bir ise kalkisacam elektrikciler zahmet edip kalkmadan yerinden benden bir surubsey istiyor mesela anakolonda bulunan bina kofra gücüne bak kaç abone var kablo kesitin ne v.s gibi bunlara bakmadan arkadaş 2000 TL projen tutar gerisinde ne çıkar bilmem saat tesisat ayrıca diyor ne yani simdi aha böyle dedi tak parayı onunemi koyalım 2000 TL ye proje revizesimi olur allah aşkına...YOL YORDAM GOSTERENE DEGİL MESAJLARİ OKURSAN BİRBİRİNİN SOZUNU SOYLEYEN ARKADASLARA BİR SİTEM VAR bak mesela sen bir bilgi koydun ortaya benim demek istediğim bu tabiki isi uzmanına birakacaz ama bizde bu mesleğin akrabalığı olan elektroniğe gönül verimsiz bir bilgi ogrenmiyelimmi bu forumun amacı zaten bu bilgi paylaşılsin ancak emeğe saygı duy sloganimiz bu değil mi :)
Ben geçen ay 150kw için proje teklifi aldım 700tl proje dediler!Mühendilik firması!
 
E insafliymis benden 3 kati istenince :)
 
Piyasadaki adam sana o listeyi verirmi adam ayak ustu teknik isleri bana kitledi pasa beyler oturdugu yerden kalkma zahmetinde bulunmuyor ayrıca adam sadece projeye bubkadar istedi harclar tesisat sayaç vs ler bubucretin dışında
tahir arkadaşım sadece proje 2000 tl yanlışlık olabilir. proje en fazla 300-max 400 tl çizerler. sonuçta sizin proje güç arttırım projesi olacak.eğer işi siz yapmaya niyetliyseniz bir elektrik mühendisine projeyi çizdirip onaylatabilirsiniz. projeye göre işi yapar mühendis eşliğiğinde muayene ettirip onaylatabilirsiniz.buda ayrıca bir seçenek. öksüz çocuk arkadaşımız kompanzasyon konusunu çok güzel anlatmış. 9 kwtan sonra 50kva ya kadar yani 40 kw a kadar kompanzasyon kurmak mecburiyeti yok. sadece kombi sayaç takma zorunluluğu var. kompanze ile bi işiniz yok. tedaş iç tesisatla fazla uğraşmaz onlar için önemli olan enerji alınan yer branjaman hattı kesiti sayaç ve koruma elemanları topraklama vb. sormak istediğiniz varsa yardımcı oluruz tabiiki slm
 
@REZİSTANS abi sağol bilgi için trifazeli dükkân bulmak ne zor ismis sanayi siteleri ya dolu ya çok pahalı kiralar apartman altıda meşakkatli ve gene pahalı gibi ama bi defa cekecez :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,876
Mesajlar
921,234
Kullanıcılar
451,003
Son üye
arifyener1

Yeni konular

Geri
Üst