ifm marka puls algılayıcı nasıl test edilir?

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim cihaz PNP Namur (24VDC) sensörden gelen pulsları sayarak (devir bilgisi) ekranında Hz olarak gösteriyor.(1...60000 (0,1...1000 Hz)) Bu cihazın doğru gösterip göstermediğini öğrenmek için dışarıdan puls gönderebilen bir cihazla testini yapmak istiyoruz. Piyasada böyle bir puls üreteci varmıdır. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. teşekkürler.
cihaz web sayfası: ifm :: DD2002
 
Kardeş şöyle birşey yapsanız;
Herhangi bir endüktif sensör alıp, Devirini bildiğin Redükötrlü bir motorun milinin kenarına monte etseniz motor miline her turda sensörün önünden geçecek şekilde bir parça tutturup.
sensörü sizin devir sayıcıya bağlasanız eğer motor devirini doğru gösteriyorsa sağlamdır....
 
Son düzenleme:
aslında bize puls üreteci gerekiyor. çalışma şekşi şöyle; yukarıda linkini verdiğim ünitenin +-24VDC sensör besleme çıkışlarına takılıp puls ucunu da yine bu ünitenin puls giriş ucuna bağlanması gerekiyor.(pnp sensör gibi çalışacak ama kendimiz ayar yapabilicez) yani bir nevi kalibrasyon gibi dakikadaki puls sayısını kendimiz arttıracağız. böyle bir cihaz görmüştüm ama üzerinde ne bir marka ne de başka birşey yazıyordu.

çizim ekleyemedim daha önce oluyodu ama bulamadım kusura bakmayın
 
Son düzenleme:
Pahalı gelmezse bir PLC ile puls üretmek suretiyle istediğinizi yapabilirsiniz. Ayar işinide analog dirişe bağlayacağınız bir pot ile yada op panelden değer girmek suretiyle yapabilirsiniz.
 
küçük bir motor ve bir inverter istediğin devri girersin.
 
arkadaşlar foto nasıl ekliyoruz direk olarak link vermeden , nasıl birşey olması gerektiğini paint ile çizdim ama ekleyemiyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,287
Kullanıcılar
451,018
Son üye
cihannover

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst