sisly
Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba.Uzun zamandır bu indüksiyon ısıtma devresi üzerinde araştırmalar ve denemeler yaptım ve halende devam ediyorum.Araştırmalarım sonucunda asıl aradığım soruları ve bilgileri bulamadım.
Şimdi benim sorularım şunlar;
1-IGBT veya MOSFET'ler indüksiyon devresinde ısıtlan malzeme uzun süreli ısıtılmaya çalıştığında yanıyor.Neden olabilir?
2-Bu tip devrelerde sürekli çalışma olanağı sağlamak için yapılabilecekler nelerdir ?
3-Koruma amaçlı ne gibi yöntemler uygulayabilirim ?
4-Bu tip devrelerde MOSFET ve IGBT'lerin asıl görevi nelerdir ?
5-Kapasitörlerin değer ve sayı olarak arttırılmaları devrenin lehine mi yoksa alehine mi olur ?
6-Frekans nasıl bir rolü üstleniyor ?
7-220 V yerine bir trafo aracılığıyla 380 V yada daha üstü (500 V gibi) bir voltaj uygulamamda sakınca varmıdır ? Bunun sebebide amper düşürebildiğim kadar düşürmek.(Tabii bu durumda devre elemanlarının bu voltaja dayanabilecek olanlarıyla değiştirilmek kaydıyla.)
Fazla oldu ama şuan aklımdakiler bunlar, şimdiden teşekkür ederim.
Şimdi benim sorularım şunlar;
1-IGBT veya MOSFET'ler indüksiyon devresinde ısıtlan malzeme uzun süreli ısıtılmaya çalıştığında yanıyor.Neden olabilir?
2-Bu tip devrelerde sürekli çalışma olanağı sağlamak için yapılabilecekler nelerdir ?
3-Koruma amaçlı ne gibi yöntemler uygulayabilirim ?
4-Bu tip devrelerde MOSFET ve IGBT'lerin asıl görevi nelerdir ?
5-Kapasitörlerin değer ve sayı olarak arttırılmaları devrenin lehine mi yoksa alehine mi olur ?
6-Frekans nasıl bir rolü üstleniyor ?
7-220 V yerine bir trafo aracılığıyla 380 V yada daha üstü (500 V gibi) bir voltaj uygulamamda sakınca varmıdır ? Bunun sebebide amper düşürebildiğim kadar düşürmek.(Tabii bu durumda devre elemanlarının bu voltaja dayanabilecek olanlarıyla değiştirilmek kaydıyla.)
Fazla oldu ama şuan aklımdakiler bunlar, şimdiden teşekkür ederim.