iki trafo tek sayaç

sabit kondansatör uygulaması yapıldı şu andaki değerler % 20.03/16.65 .yalnız çift trafo olduğunu belirtmiştim.trafonun biri yüklü iken diğeri sıfır yükte çalışıyor.ayrıca yüklerimiz iki adet yolvericili motordan (132kw-90kw-200kw normal) oluşuyor.harmonik kaynaklı olabileceğine inanıyoruz. harmonik ölçümü yaptıracağız. sonucu yazarım.
 
Arkadaşım, şu augulama mümkünmü, mademkı yüklerde az. Trafo kayıplarınıda azaltmak vede kompanzasyanonun daha sağlıklı olması için; trafoların birisini yg. den kapatıp ag, çıkışına uygun amperajda. şalter bağlayarak düşük yükde çalıştığınız dönemlerde tek trafodan sistemi beslesenız nasıl olur. BU işleme, "kuplaj yapmak" denır. S,ze iki kazancı var, her bi trafonuz ortalama 20 kwh saat kayıp enerji zarfeder, hem bunu önlersınız hemde kompansazyonunuz daha rantabl çalışır..
 
arkadaşım onu denemeyi düşüneceğiz bencede mantıklı
 
moner69 ' Alıntı:
Genç arkadaş teşekkür ederim... burada düşük akım çekildiğinde akım trafosunu tersten bağlayarak kullanmak konusunu bıraz açmak istiyorum.

Şunu beliteyim önce: Ben daha önce böyle bir uygulama yapmadım. Ama Fahri Yetiş'in düşüncesi mantıklı. Uygulamasını yapıp, olumlu sonuç elde edenlerin fikirleri şu an daha önemli sanırım.

Anladığım kadarıyla yapılacak şu sanırım:
Normal akım trafosunun sekonderindeki polarite uçlarımızı (k1, l1) , ters bağlayacağımız akım trafosunun sekonderine bağlayıp (k, l) ters akım trafosunun primerinden de (K, L) röle akım uçlarına bağlamak. Bu durumda, şebekede bağlı olan akım trafosundan az akım geçtiğinde, ters bağlı olan akım trafosu polarite akımını 2-3-4 kat artırarak, rölenin alıgılamasını sağlayacaktır.

Tekrar ediyorum, bu uygulamayı ben daha önce yapmadım. Mantığım elverdiğince anlattım.

Benim anlayamadığım nokta şu: Biz polarite akımını artırdığımızda, rölede akım trafosu ayarı gerekecek mi?
 
600/5 akım trafosu bağlı olan tesiste,akım trafosunu değiştirme imkanımız olmadığı için,15/5 akım tra-
fosu tersten bağlanarak,kompanzasyon çalışır hale getirilmiştir.Tesis,2 yıldır problemsiz çalışmaktadır.
Röleniz,akım,kapasite,enerji ölçümlerini gösteriyor ise,akım trafosu oranını buna göre düzeltmek gereki-
yor .Genç arkadaşımızın çizdiği şemaya göre uygulama yapılmalıdır.
 
Üstatların çözüm önerilerine katılıyorum.Lakin kompanzasyon akım bilgilerini OG. tarafından alabilirseniz.Bu operasyon sandığınız kadar zor değil.OG de mühürlü bölümden sonra uygun bir yer bulup 3 tane akım trafosu koyacaksın o kadar.Süper olur.Biliyormusunuz sabit grup her yük durumunda cuk oturmuyor.Bu da sayaçları OG. de kompanzasyon akım tr.ları AGde olan tesislerde istikrarsız yüklü işletmelerde sorun oluyor.
 
slm bizde 2*2000 kva trafo var sabit 50 veher kademede 50 kvar lık kondanstör var akım trafoları og den ve şu an %13 %1 ile seyrediyoruz
 
og tarafında 50/5/5 a akım trafolarımız mevcut sekonderin biri koruma için diğeri ise ölçü için kullanılıyor.ülçü için kullanılan bu uçları sizin dediğiniz gibi kullanabiliriz.bağlantıda değişikliğe gidilecekse sabit kalkacak mı.
 
Sabiti kaldırır iseniz, daha sağlıklı bir kontrol yaparsınız.
 
akım trafosunu ters bağlamak tehlikeli özellikle büyük güçlerde risklidir zaten reaktif röle için 5 amper yeterde artar önemli olan sistemin maxsimium gücüne göre akımtrafosu belirleyebilmektir.çift trafolu sistemde ortak bara sistemi kullanılabiliyorsa ortak bara kullanılıp kompanza ve sayacı o bara üzerine koymak ve sabit kapasiteleri ortak baradan önce koymak avantajlıdır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…