Indesit WG82TP Sıkmaya Geçmiyor

Belanir kardeş,resimdeki kartın arkasında ve alt sol kısmında çok net görünüyor.Lehim erimiş.kart soketini taktığın yerde sağdan üçüncü ayak lehimi eridiği için motor çalışmıyor.bir elektronikçiye lehimin yolunu diğerlerin uzunluğu kadar olması gerekiyor.kendin daha önce lehim işi yapmadıysan sakın deneme,aşırı ısınmadan dolayı dahada kötü olabilir.Sonucunu paylaşırsanız memnun olurum.
 
sorun kartınızdaki soket girişlerinde!
kart lehimle düzelir .soketin karşılıgınında muhtemelen patlak olması gerekiyor eğer patlaksa kablo soketten kesilerek direk lehimlenebilir .
Proğram şalteriniz kolay kolay hata yapmaz ! hatta bugüne kadar hatalısına hiç raslamadım .
motor kömürlerinizi tekrar gözden geçirin .Servisdeki arkadaşında fiyat yönünden uçmuş oldugunu söylemeden de edemeyecegim
 
Hepinize teşekkür ederim. Bu işlerden hiç anlamıyorum, daha önce lehim de yapmadım. Kartı bir elektronikçiye götüreceğim ve soketin girdiği yeri lehimlettireceğim. Sokete bakmadım henüz ama dediğiniz gibi onda da sorun olabilir, değiştirme imkanım varsa değiştireceğim, direk panele lehim daha zor geliyor bana. Bundan sonra sonucu sizinle paylaşacağım, umarım onarabilirim.

@alfaromeo Çağırdığım kişi kendi servisi değildi. Evet 200TL gibi bir rakam hakikaten uçuktu, zaten yapamayacak gibi duruyordu ve uğraşmak istemediği için öyle söyledi. Hatta bu resmini koyduğum devreyi kendi söküp baktı ama sorun bunda değil beyinde dedi.

Devre işini elektronikçiye, karşılığına gelen soketi değiştirerek halledeceğim. Kömürü söküp geri taktıktan sonra bir sürtünme sesi geliyordu, onu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum, tekrar deneyeceğim. Aldığım gibi takmıştım, arkasındaki yay zaten itiyor o metal dönüş yapan motor aksamına, kömür değiyor dolayısıyla o kısma ve ses çıkıyor. Şu devre hallolsun da o kısmı daha kolay duruyor.

Edit: 4 pinli sokete de baktım, devredeki T1 kısmına denk gelen yerinde çok küçük bir yanık ve bir parça lehim parçası var. Usta geldiğinde makineyi açtığım için kızmıştı, şayet yapabilirsem tekrar çağırmayı düşünüyorum. TR1 transistörü normal duruyor ama elektronikçiye rica edeceğim değerlerine baksın çünkü yanık olan devre ona gidiyor ve yanık olabilir demişsiniz.
 
Son düzenleme:

Lehim attırdım o kısma, soketi bulamadım o yüzden 4lü soket yerlerine de lehim ile kablo eklettirip evde bağladım biraz önce makineye (Alfaromeo'nun da tarif ettiği üzere). Sıkma programına alıp çalıştırdım ancak başlamadı gene ve 1 dakika sonra koku gelmeye başladı. Kokuyu farkedince fişi çektim, hız kontrol devresinden geliyor koku ancak gözle görülür birşey yok. Ya bu devreyi yenileyip öyle deneyeceğim veya yeni makine arayışına gireceğim artık. Açıkçası çok umutluydum bugün makineyi çalıştırırken, Ulus'da gerek lehimi yapan kimse gerekse de soketi sorduklarım; parçayı görünce direk makinenin sorununu bilip, düzelir takınca demişlerdi. Bilemiyorum aynı devreyi bulabilir miyim veya bunun muadillerini kullanabilir miyim? 500-600TL civarı bir makine arayışına gireceğim gibi gözüküyor vaziyet...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…