Hepinize teşekkür ederim. Bu işlerden hiç anlamıyorum, daha önce lehim de yapmadım. Kartı bir elektronikçiye götüreceğim ve soketin girdiği yeri lehimlettireceğim. Sokete bakmadım henüz ama dediğiniz gibi onda da sorun olabilir, değiştirme imkanım varsa değiştireceğim, direk panele lehim daha zor geliyor bana. Bundan sonra sonucu sizinle paylaşacağım, umarım onarabilirim.
@alfaromeo Çağırdığım kişi kendi servisi değildi. Evet 200TL gibi bir rakam hakikaten uçuktu, zaten yapamayacak gibi duruyordu ve uğraşmak istemediği için öyle söyledi. Hatta bu resmini koyduğum devreyi kendi söküp baktı ama sorun bunda değil beyinde dedi.
Devre işini elektronikçiye, karşılığına gelen soketi değiştirerek halledeceğim. Kömürü söküp geri taktıktan sonra bir sürtünme sesi geliyordu, onu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum, tekrar deneyeceğim. Aldığım gibi takmıştım, arkasındaki yay zaten itiyor o metal dönüş yapan motor aksamına, kömür değiyor dolayısıyla o kısma ve ses çıkıyor. Şu devre hallolsun da o kısmı daha kolay duruyor.
Edit: 4 pinli sokete de baktım, devredeki T1 kısmına denk gelen yerinde çok küçük bir yanık ve bir parça lehim parçası var. Usta geldiğinde makineyi açtığım için kızmıştı, şayet yapabilirsem tekrar çağırmayı düşünüyorum. TR1 transistörü normal duruyor ama elektronikçiye rica edeceğim değerlerine baksın çünkü yanık olan devre ona gidiyor ve yanık olabilir demişsiniz.