Interlock oluşturma

Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
235
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar hepinize merhaba ;

Müşteriye verilmek üzere bir plc programının "interlock"u nasıl oluşturulur acaba ? Böyle birşey istendi fakat pek kayda değer birşey bulamadım. Herhangi bir bilgisi veya fikri olan varmıdır ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ı ı-------ı ı-------ı ı-------( )
i0.0 i0.1 i0.2 Q0.0

yukarıdaki inputlar birer interlock olarak kullanılır.Yani istenen çıkış için i0.1 gelmeden çıkış alamazsın.Aynı şekilde bu inputların hepsi geliyorken örneğin güvenlik için kullandığınız bir switch i0.1 olsun,o switchten bilgi geldiği anda çıkış gelmez.
 
Sanırım sorumu yanlış anladınız. Yazdığım bir PLC programını müşterinin anlıyacağı formatta kendilerine anlatmam lazım. Yani örnek veriyorum step step bir WORD dökümanında kendilerine aktarmalıyım programı plc programının derleyicisine gerek kalmadan, gerek bakımcılar gerekse de mühendisler için.
 
Programa ait algoritmayı çiz ve bu grafik üzerinde açıklama yapmaya çalış.
 
Olmadı öyle yapıcam tabi de belki daha önce yapmış biri vardır diye sordum örnek bi şablonum olsun diye yani. Program çok büyük hazırlaması zor olucak..
 
valla iyi müşteriymiş hem programı yaz bide ders ver ne güzel
 
Bu tip otomasyon sistemlerinde çalışma algoritmalarını anlatmak ve dökümantasyon için State Machine Diyagramları kullanılır. Google da state machine flow diagram diye aratırsanız bir sürü araç bulursunuz.
 
Cevabınız için teşekkür ederim sn. Elektronikmuh ;

Bilmiyorum bu iş böyle mi yapılır fakat bu diagramlar daha çok sistemin genel çalışmasını göstermek, anlatmak için bence. Şimdiki sistemim için yaptığım flowchartlar var program yazmadan önce hazırlamıştım. Adamlar programı açıklamamı istiyolar aslında :) neyse bakıcam bi çaresine çok teşekkür ederim cevaplarınız için..
 
benim calistigim fabrikada interloglar su sekilde kullaniliyor;
mesela ----NO-----NC----NO----()
I0.0 I0.1 I0.2 Q0.0

I0.0 -- HİGH ---
I0.1 -- LOW
I0.2 -- HİGH
Q0.0 -- HİGH

Q0.0 cıkıs vermesi icin I0.0 girisi aktif I0.1 pasif I0.2 aktif sonrasında Q0.0 aktif gibi.

yine de sen istedigin gibi degistirebilirsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,962
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst