Inverter ile evi beslemek - Şebekeyi pasif bırakarak

Konuyu başlatan arkadaş gitti dönmedi sanırım.
Tavsiyelere kulak verende yok muhtemelen.
Solar sistemden bağımsız çalışan bir priz olsaydı keşke diyeceği zamanlar olacak duyar gibiyim şimdiden.

bu işlerden anlıyorum, yapıyorum diyenler topa girmeyince mecburen bodoslama daldım 😂

sorunuz ortada, adamların nötr gibi derdi yok. sürücü üzerindeki çıkışları nizami kullanıp bi ömür boyu mutlu yaşıyorlar.

ben asıl sizin niye dertlendiğinizi merak ediyorum?
Araştırmayı ve yeni bilgiler edinmeyi seviyorum, bir de diyorum acaba benim aklıma takılan bir başkasının aklına da takılıyor mudur? :) Teknik konularda tartışmak iyi oluyor:)

Konuya hakim değilim ama bu solar inverter dediğimiz bir çeşit UPS değil midir? Nasıl ki trafolu ve trafosuz UPS ler varsa aynı şekilde trafo içeren ve içermeyen solar inveterler de vardır. İçerisinde trafo olan solar inverter çıkışında galvanik izolasyon sağlar, sonuçta çıkışta @Under Ground un belirttiği gibi L1 ve L2 diyebileceğimiz çıkışlar olur. Ama inverter trafo içermiyorsa ve DC tarafta (-) kutup topraklanmışsa bu sefer cihazın çıkışında @kocamanusta nın belirttiği gibi L ve N şeklinde çıkışlar olmalıdır. Maliyetlerden kaçınmak için üreticiler kolay kolay trafoda kullanmazlar.Benim düşüncem bu yönde.​

daha öncede belirttiğim gibi marka ve tasarım farklılıkları varmıdır bilmiyorum ama alıntıladığım videolardaki faz-toprak ve nötr-toprak ölçümlerinde alınan gerilim değerlerinin insan hayatı açısından risk oluşturduğunu fark etmişsinizdir. adamlar buzdolabı, kombi çalışmıyor diye mecburiyetten topraklıyorlar. bi biçimde çalışıyorsa yapanda, kullananda işletme topraklaması, Sigorta ve KAKR falan umursadığını zannetmiyorum. neyse konuya yakışan şu sözü tekrar edip huzurlarınızdan ayrılayım.

''topraklamazsan, topraklar''

Wiring diagram kesmiyor Abi, elinde tornavidasıyla bir şeyleri kurcalayan kişilerin yorumlarını arıyoruz. :D
abi yorum kolay tam anlamıyla anlatırız konuyu ama her kafadan bir ses gelince konuyu anlamadan dinlemeden cevap yazanlar çıkıyor . sonra biri alakasız bir video buluyor youtubeden mesnetsiz şeyler geliyor boşuna cırmalıyorsun .. dertsiz başım tuzsuz aşım olsun .

daha öncede belirttiğim gibi marka ve tasarım farklılıkları varmıdır bilmiyorum ama alıntıladığım videolardaki faz-toprak ve nötr-toprak ölçümlerinde alınan gerilim değerlerinin insan hayatı açısından risk oluşturduğunu fark etmişsinizdir. adamlar buzdolabı, kombi çalışmıyor diye mecburiyetten topraklıyorlar. bi biçimde çalışıyorsa yapanda, kullananda işletme topraklaması, Sigorta ve KAKR falan umursadığını zannetmiyorum. neyse konuya yakışan şu sözü tekrar edip huzurlarınızdan ayrılayım.

''topraklamazsan, topraklar''

Durum düşündüğümüz gibiymiş, video için teşekkürler.

abi yorum kolay tam anlamıyla anlatırız konuyu ama her kafadan bir ses gelince konuyu anlamadan dinlemeden cevap yazanlar çıkıyor . sonra biri alakasız bir video buluyor youtubeden mesnetsiz şeyler geliyor boşuna cırmalıyorsun .. dertsiz başım tuzsuz aşım olsun .
Olumlu yanından bakalım Hocam, farklı konuların açılması bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından iyi birşey.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Geri