abdullahgök
Üye
inverter yani sürücü cihazını daha ucuza kendimiz üretemez miyiz
Aslında sn. MAİN_lOOP'un 'unda dahil olduğu bir konuda yakın zamanda "tam yerli malıdır veya değildir" tarzında dışarıdan ithal edilen cihazları ve ülkede yerli imkanlarla,ithal Elektronik malzeme de kullanılarak yapılan cihaz üretimlerinde,ne kadar yerli,ne kadar değil şeklinde tartışmada katma değeri yüksekliği açısından büyük değer taşıyanların yerli üretim sayılabileceğinde tam mutabık kalmıştık.(% emtia değeri bütün içinde daha yüksek ve toplamda değerli olanlarının tam yerli malı sayılması konusunda hatırlanacağı gibi)
Evrensel bir marka olabilme,dünyayla rekabet için oldukça ucuza üretebilme (Bunun için ucuz enerji,işçilik,kullanılacak ithal malzemenin kolay ve ucuz yollardan temini,vb.cazip imkanların mutlaka olması gerekliliği),açık ve herkesin tercih edebildiği bir pazar yeri veya pazarlayabilme imkanlarının olması,vb.çok geniş ölçüdeki bu şartların optimum olarak sağlanabilmiş olabilmesinin gerekliliğine inanıyorum.Ama yerli malı radyo,akım korumalı priz,metal dedektörleri,yangın söndürme robotu,ANKA kuşunu (İHA) nasıl yerli imkanlarla üretebiliyorsak eğer,inverter cihazı,dijital tansiyon ölçü aleti (Türk malı zannediyorum yok şu anda) için bu neden olmasın,istenirse elbette yapılıp iç veya dış piyasadaki rekabet ortamındaki görücülere çıkarılabilir,bu neden olamasın diyorum,sn.Serkan_48'in de açıkça belirtebildiği gibi.Kolay gelsin.