Erkan ak
Üye
@Obs Grup Kim ne derse desin, bu tarz ürünlerin kesinlikle TR ile fiyatı aşağı yukarı aynı değil. Sizin Türkiye' den toparlayıpta kuracağınız 1 evin kamera sistemi fiyatıyla Aliexpress gibi sitelerden apartamanı izleyecek sistem alabilirsiniz. Risk dediğiniz şey bir kamerada nedir ki? ilk paket açıldığında çalışıyor ise en fazla ledler gider oda hiç mesele değil. Doğru ve uygun teçhizatla yapılan bir bağlantıda kaliteli bir power ile hatta işi abartıp araya atacağınız bir şebeke koruması ile aldığınız kameralar kolay kolay arıza çıkarmayacaktır. Kaldı ki zaten Türkiye' de satılan bir çok kamera (afaki fiyatlı marka kameralardan bahsetmiyorum) çinden toplama gelmektedir. Markaların bile bir çoğu çine üretim yaptırmaktadır.
Neyse uzun lafın kısası, Güvenlik sektöründe Türkiye ciddi manada pahalı kalmaktadır. Ayrıca destek konusunda biraz yabancı diliniz var ise emin olun bir çok yabancı satıcı Türkiye' dekinden daha ilgili davranmaktadır. Satıcıdan aldığını 3$ lık kargo dahil bir ürün için satıcı size destek verirken Türkiye'den zaten 9 Tl ye bırak kargo bedavayı ürünü zor bulursun onda da satıcıya mesaj atsan, bunu bulduğuna dua et der yada hiç cevap verme tenezzülünde bulunmaz...
söylediklerinize katılıyorum. Türkiyede ticarette bence unutulan şu arz talep dengesini hesap etmiyoruz. Bu gün bu konularla alakalı olmayıpta aklına evine iş yerine kamera sistemi döşetmek gelen bir vatandaş. Yüksek fiyatı duyup/görünce vazgeçiyor. fiyatlar uygun seviyelerde olsa güvenlik şirketleri yine para kazaır.
Niyetimin anlaşılması için tamamen afaki rakamlarla bir misal verecek olursak.
Şu anki potansiyelleri günde misal 10 sistem ise ve 10 sistem 1000 dolar bırakıyorsa o zaman günde 50 sistem 2-3000 dolar bırakacak.
ama biz günü kurtarma derdindeyiz çoğu zaman.