Isıtıcılı Ayakkabı Tabanlığı

Selamun Aleyküm
Birçok insanın soğuk havalarda korunma amacıyla vücudunun birçok yeri için düşündüğü fikirlerden olsa gerek.
Sayın Ekrem01 in bahsettiği yürürken şarz olması enerji ihtiyacını insan vücudundan karşılayarak belki belirli bir yorgunluğa sebep olmasının yanında sürekliliği açısından incelenebilir bir düşünce.
Daha önce başka bir konuda yazmıştık, Çin malı olarak hatırladığım bir küçük pakette hava ile temasta ısı açığa çıkaran demir vb madde ile kurulu kimyasal esaslı bir ürün vardı. Paket açılınca belirli miktar ısı açığa çıkarmaya başlıyordu, karın bölgesi vb kullanım alanlarından bahsediliyordu yanılmıyorsam.
Kaynak olarak elektrik olması çözüm için gerekliliği ön plana çıkarmakta. Isıtıcı madde için camilerde halı altı ısıtma için şeffaf esnek malzeme üzerine döşenmiş hatlar (ve ya elektrikli battaniye teli) gibi direnci sisteme uydurulup kurulabilen malzeme bulunabilir muhtemelen. Elektrik için en üst düzeyde depo imkanına ve verimlilik gibi özellikleri ile optimum seviyeye sahip bir ekipman bulunması akla gelse de belki bu tip projeler için tasarım yapılabilir. Mesela elektrik kaynağı aynı zamanda insan için farklı amaçlı bir ekipman olabilir. Ayakkabı topuğu mukavemetine sahip bir elektrik kaynağı topuk biçiminde üretilmiş olsa ve ya ayakkabının tabanına doğru (esnemesi, mukavemeti vb ne kadar sorun da olsa) devam eden yani ayakkabının bir parçası olan bir elektrik kaynağı ek bir yer ve harici ağırlık gibi ihtiyaçları azaltması yönünden düşünülebilir.
Hidrojen pillerinin bu tip küçük amaçlara uygun kapasitede olanları düşünülebilir mi incelemek lazım. Diğer taraftan yanma reaksiyonu ile yakıt kullanan bir sistem de düşünülebilir. Çakmak gazı doldurulur gibi doldurulup, uygun bir sistem ile de ısı oluşturan bir sistem belki en ideallerindendir. Bazı fikirler de aklımızda olması ile beraber, elektrik esaslı bu projenin bu ortamdan çalışma mertebeleri de paylaşılırsa katılımcılar için faydalı olabilir.
Başarılar dileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,076
Mesajlar
923,046
Kullanıcılar
451,362
Son üye
alp2234

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst