Yanan grup priz tamir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan occuplus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

occuplus

Üye
3'lü grup priz hem fiş tarafında hem de priz tarafında L (kahverengi) erimişti.
Her iki tarafını da değiştirmi ama N-L arası 5 M Ohm direnç görünüyor(4,5-5,5 arası gidip geliyor)

a-Kabloda bir kopukluk mu var?
b-L-N arası bir temas mı var?
c-Kablo tam bakır mı? (Kablo ucunu sıkıştırıp çıkardım sarı kaplama gibi altında parlak teller göründü)
d-Ölçü aletinde sorun olabilir mi? UT33A+ kullanıyorum.

Yardım için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20250304_174632.webp
    20250304_174632.webp
    34.1 KB · Görüntüleme: 33
  • 20250304_174642.webp
    20250304_174642.webp
    45.9 KB · Görüntüleme: 31
güzel insan,
a- kabloda kopukluk olup olmadığını diyot (buzzer) kademesinde test ediniz. omaj değeri kablonun direncini gösterir. yüksek yada düşük diyemeyiz kablo kaç metre bilmiyoruz.
b- bilemeyiz test etmek lazım diyot yada buzzer. ölçü aleti sizde.
c- en basit test diyot kademesinde iki probu birleştirin 0 (sıfır) değerini görürsünüz. buzzerda öter.

ben kablo fotosu göremedim. kabloyu test edersiniz. sağlamlık testini geçerse priz ve fiş değişimi yapabilirsiniz. ama bazen kablo damarı yanık oluyor testi geçebiliyor. gözle kontrol de şart.

kablo testi:
mavi kablo iki ucundan diyot kademesi 0 (sıfır) gösterecek buzzer kademesi ötecek sağlamdır
kahverengi kablo iki ucundan diyot kademesi 0 (sıfır) gösterecek buzzer kademesi ötecek sağlamdır
sarı yeşil kablo iki ucundan diyot kademesi 0 (sıfır) gösterecek buzzer kademesi ötecek sağlamdır
bu arada diğer renkler arası testte hiç cevap vermemesi lazım.

güzel insan, elektrik işini iyi bilen ustalar; biz kullanıcılara böyle yüksek wattlı elektrikli ısıtıcıları ara kablo ile kullanmamızı tavsiye etmezler. eğer ara kablosu biraz düşük kalite ise veya iç malzemesi (kabloları) nasıl derler birazcık olması gerekenden inceyse ve / veya kaliteli bile olsa uzun mesafeye kullanılıyorsa. aşırı akım çektikleri için normalden fazla ısınırlar ve gerçekten kötü yola düşerler. duvardaki prizinin içinde yataklar gevşemiştir, her şey tamam olsa bile soruna yol açar.

bu arada aklınızda olsun ara kablosunda N -L farkı yoktur. sadece renkler standarttır. fişi çıkart çevir yine tak kablo renklerinin yönü değişir ama işlevi aynı kalır.

3 lü grup priz kablo kesit 1.5mm2 olmalı .
Yakın çekim yapmışsınız iki adet fiş var .
Diğer : 2.5mm2 kesit kablo
Fotodan anlaşılmıyor derdinizi tam anlayamadım .

3'lü grup priz hem fiş tarafında hem de priz tarafında L (kahverengi) erimişti.
Her iki tarafını da değiştirmi ama N-L arası 5 M Ohm direnç görünüyor(4,5-5,5 arası gidip geliyor)

a-Kabloda bir kopukluk mu var?
b-L-N arası bir temas mı var?
c-Kablo tam bakır mı? (Kablo ucunu sıkıştırıp çıkardım sarı kaplama gibi altında parlak teller göründü)
d-Ölçü aletinde sorun olabilir mi? UT33A+ kullanıyorum.

Yardım için teşekkürler.
Multimetre varsa kısa devre konumunda ölçüm yap kopukluğu anlarsın temasıda anlarsın

3 lü grup priz kablo kesit 1.5mm2 olmalı .
Yakın çekim yapmışsınız iki adet fiş var .
Diğer : 2.5mm2 kesit kablo
Fotodan anlaşılmıyor derdinizi tam anlayamadım .
bu kablo 2.5 mm2

N-L arası 5 M Ohm direnç çıkarken (4,5 -5,5 arası geziniyor)
L-PE veya N-PE arası "OL" oluyor.
Ölçü aleti toleransı olsa da 5 M ohm düşük bir değer değil mi? Direncin sabit olmaması neyi gösterir?

bu kablo 2.5 mm2

N-L arası 5 M Ohm direnç çıkarken (4,5 -5,5 arası geziniyor)
L-PE veya N-PE arası "OL" oluyor.
Ölçü aleti toleransı olsa da 5 M ohm düşük bir değer değil mi? Direncin sabit olmaması neyi gösterir?
güzel insan, belki bilmiyorsunuzdur. süreklilik testi, yani bir kablonun sağlamlık testi ohm (omaj) kademesinde değil, diyot kademesinde yapılır. bu kademeye aynı zamanda buzzer (düdük, sesli sinyal) kademesi de denir. siz o ölçerken gördüğünüz (OL) devre yok demektir. temas yok demektir. kısa devre yok demektir.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri