Sn Öğretmen27Faz sayaç çıkışından alınmıştır ama nötr başka yerden geliyordur, daire içine başka tesisatın karışıp karışmadığına emin olmak için dediklerim yapılmalı. Sayaç öncesi veya farklı bir noktadan iletken geliyorsa bu sayacı açınca da görünmeyecektir.
Öylemi görünüyorum.sayaç ın az dönmesi bana mantıksız geliyor .günahını almayayım ama arkadaş başka şeylermi öğrenmeye çalışıyor
sayın yaşlı uzman arkadaşım biraz beyin cimnastiği yapalım buradaki sorun sayacın az dönmesi olayı.sayacın az dönmesi için çekilen akımında az olması gerekir.prize topraklama hattı bağlanmış olsa bile sayaç sayaç faz ve nötr griş çıkışlarını değiştirmeden sayacı durdurmak mümkün değil böyle bir durum olsa bile sayaç az değil hiç dönmez.dolayısı ile sayacı az veya çok istediğimiz oranda döndürmenin tek bir çaresi vardır. oda sayaca nötr girmeyip nötrü daire içersinden topraklamadan kullanıp bunu da bir dimmerle sayaca istenilen oranda vermektir.slmMekanik sayaçlarda bir akım birde gerilim bobini vardır. Yük dönüşü farklı bir nötr yada toprakta olsa (ideal nötr,ideal toprak) yük direnci aynı olduğundan sayaç akım bobininden aynı akım geçer. Dönüş toprak hattında ise ilave toprak direnci ile (I=U/R) akım azalır. Ama bu ısıtıcıdan alınan enerjinin azalmasına sebebiyet verecektir yani anlaşılır. Sayaç giriş nötr'ü bağlı olduğu müddetçe gerilim bobini devrededir, akım bobininden geçen akım miktarına arttıkça disk devri artar. Yük aynı,sayaç aynı belli ki tesisatta bir roblem var!
Öylemi görünüyorum.
Kendim myo elektrik bölüm mezunuyum.ne nedir nasıl olur biliyorum zaten.
Kendim işin içinden cıkamadıgım için burada üstadlara sorayım dedim.!!!
Ona buna cevap yetişireceğine derken sen neyi kasdediyosun.Arkadaşım ona buna cevap yetiştireceğine ne yaptın hangi aşamadasın? Bunlardan bilgi ver...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?