Isıtıcımın Farklı Prizlerde Gösterdiği Tutarsızlık

Sn Öğretmen27Faz sayaç çıkışından alınmıştır ama nötr başka yerden geliyordur, daire içine başka tesisatın karışıp karışmadığına emin olmak için dediklerim yapılmalı. Sayaç öncesi veya farklı bir noktadan iletken geliyorsa bu sayacı açınca da görünmeyecektir.

Sn Öğretmen27Faz sayaç çıkışından alınmıştır ama nötr başka yerden geliyordur, daire içine başka tesisatın karışıp karışmadığına emin olmak için dediklerim yapılmalı. Sayaç öncesi veya farklı bir noktadan iletken geliyorsa bu sayacı açınca da görünmeyecektir.

Merhaba Saygıdeğer Ustam. Aslında bu amaçla yazdıgınızı anlamıştım. Nötr karışıklığı. Ama bildiğim kadarıyla nötr başka yerden gelse kendi sayacını az döndürme gibi bir olay meydana gelmez. Acaba yanlış mı biliyorum ustam. Sadece sizin gibi tecrübeli bir ustamızdan öğrenmek amaçlı soruyorum.

Mekanik sayaçlarda bir akım birde gerilim bobini vardır. Yük dönüşü farklı bir nötr yada toprakta olsa (ideal nötr,ideal toprak) yük direnci aynı olduğundan sayaç akım bobininden aynı akım geçer. Dönüş toprak hattında ise ilave toprak direnci ile (I=U/R) akım azalır. Ama bu ısıtıcıdan alınan enerjinin azalmasına sebebiyet verecektir yani anlaşılır. Sayaç giriş nötr'ü bağlı olduğu müddetçe gerilim bobini devrededir, akım bobininden geçen akım miktarına arttıkça disk devri artar. Yük aynı,sayaç aynı belli ki tesisatta bir roblem var!

sayaç ın az dönmesi bana mantıksız geliyor .günahını almayayım ama arkadaş başka şeylermi öğrenmeye çalışıyor

Son düzenleme:
sayaç ın az dönmesi bana mantıksız geliyor .günahını almayayım ama arkadaş başka şeylermi öğrenmeye çalışıyor
Öylemi görünüyorum.
Kendim myo elektrik bölüm mezunuyum.ne nedir nasıl olur biliyorum zaten.
Kendim işin içinden cıkamadıgım için burada üstadlara sorayım dedim.!!!

Mekanik sayaçlarda bir akım birde gerilim bobini vardır. Yük dönüşü farklı bir nötr yada toprakta olsa (ideal nötr,ideal toprak) yük direnci aynı olduğundan sayaç akım bobininden aynı akım geçer. Dönüş toprak hattında ise ilave toprak direnci ile (I=U/R) akım azalır. Ama bu ısıtıcıdan alınan enerjinin azalmasına sebebiyet verecektir yani anlaşılır. Sayaç giriş nötr'ü bağlı olduğu müddetçe gerilim bobini devrededir, akım bobininden geçen akım miktarına arttıkça disk devri artar. Yük aynı,sayaç aynı belli ki tesisatta bir roblem var!
sayın yaşlı uzman arkadaşım biraz beyin cimnastiği yapalım buradaki sorun sayacın az dönmesi olayı.sayacın az dönmesi için çekilen akımında az olması gerekir.prize topraklama hattı bağlanmış olsa bile sayaç sayaç faz ve nötr griş çıkışlarını değiştirmeden sayacı durdurmak mümkün değil böyle bir durum olsa bile sayaç az değil hiç dönmez.dolayısı ile sayacı az veya çok istediğimiz oranda döndürmenin tek bir çaresi vardır. oda sayaca nötr girmeyip nötrü daire içersinden topraklamadan kullanıp bunu da bir dimmerle sayaca istenilen oranda vermektir.slm

sayac.jpg

Nötr yerine toprak kullanırsak muhtemel toprak direncinden dolayı yük üzerine düşen gerilim düşecektir bunu demek istedim. Giriş nötr'ü kesilirse sayacın gerilim bobini devre dışı olmuş olur ki bu sayaçtaki kancayı açmak demektir.

Yük aynı yük sayaç aynı sayaç tesisatta karışıklık olduğu aşikar önceki mesajımda dediklerimi yaparsa sıkıntıyı bulacaktır.

Öylemi görünüyorum.
Kendim myo elektrik bölüm mezunuyum.ne nedir nasıl olur biliyorum zaten.
Kendim işin içinden cıkamadıgım için burada üstadlara sorayım dedim.!!!

Arkadaşım ona buna cevap yetiştireceğine ne yaptın hangi aşamadasın? Bunlardan bilgi ver...

Arkadaşım ona buna cevap yetiştireceğine ne yaptın hangi aşamadasın? Bunlardan bilgi ver...
Ona buna cevap yetişireceğine derken sen neyi kasdediyosun.
Adam yukarıda beni illegal bişi ile sucluyor.bide beni burda sanık sıfatıylamı yargılıyosun.
Öğretmen27 şuana kadarki ilgin için teşekkür ederim,
Bundan sonrasına sensiz devam ederim

Kimse kimseyi suçlamıyor Sn dovmee ! Her nedense bu sitede soru soranların %90'ı soruyu sorup kenara çekiliyor ???
En azından daha uğraşıyorum bir neticeye varamadım diyebilirdiniz.

Forum istatistikleri

Konular
129,687
Kullanıcılar
452,391
Son üye
girisimci25

Yeni konular

Geri