ISO 9001

zurnab

Üye
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
ARKADAŞLAR ÇALIŞTIĞIM KURUM ISO 9001 KALİTE BELGESİ ALACAĞINDAN TALİMAT PROSÜDÜR V.S. GİBİ BELGELER HAZIRLANMASI İSTENİYOR ÖZELLİKLE TEKNİK KONULARDA BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ TALİMATLARIN PROSÜDÜRLERİN V.S. YAZILMASINDA NASIL YOL İZLENİYOR ÖRNEK UYGULMAMALR VARSA SEVİNİRİM SAYGILARIMLA
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu konu ile ilgili danışman firmalar var onlarla goruşüp danışmanlık hizmeti alman daha mantıklı olur. Onlar senin firmana uygun bir dokumantasyon hazırlarlar daha kullanışlı ve işe yarar olur bu şekilde. Başka firmaların dokumanları uzerinden gidersen yanlış olur diye dusunuyorum.
 
zurnab arkadaşım,
İso ile ilgili danışmanlık hizmeti veren yerlerden yardım alabileceğiniz gibi konu ile ilgili kaynak yayınlardan faydalanarak kolaylıkla kendinizde hazırlayabilirsiniz. Yıllar önce biz Türker hocanın kitabından yararlanmıştık.L

çalştıgınız kurumdaki mevcut uygulamaları tespit ettikten sonra standart şartlarını karşılamayan uygulamaların standart şartlarını karşılayacak düzenlemeler yapılarak standarta uyumlu hale getirilmelidir.
Örnegin; satınalma işlelerinde üretim bölümünün ihtiyacı olan bir girdi ürünün gerekli onay alınıp tedrikçiden teminedilerek üretim bölümüne ulaştırılması dögüsü içindeki bir satın alma prosesinin standart şartını saglayabilmesi için , ürünü tedarik eden tedarikçinin bu ürünü tedarik etmekteki performansının ölçülmesinin yapılıyor olması gereklidir,
Vasıfsız bir elemana lehim yapma işini ögreterek kalifiye eleman durumuna getirip lehim işlerinde çalıştırabilirsiniz.Bu egitim sürecidir ancak elemana verilen egitim ile lehimleme işini istenen evsafta yapıp yapmadıgının ölçülmesi, test edilmesi durumunda standart şartlarını karşılayan bir egitim verilmiş olur.
 
çalıştığım şirkette yeni ıso 9001 aldık gerçekten sıkıntılı ve uzun bir süreç başta en önemli herşeyin tanımlanması isteniyor.her şeye bir isim bir numara veriyosunuz Bakım kartları sipariş fişleri daha bir sürü şey danışmanlık hizmeti almanızda yarar.
 
Danışmanlık hizmeti alsanız da prosedürleri size yazdırıyorlar. Onlar neyi nasıl yapacağınızı tarif ediyor. TSE'den bu konuda 2-3 günlük bir eğitim almanızda fayda var. Hatta akreditasyonu TSE'den yaptırın, size eksikliklerinizde de yardımcı oluyorlar. Biz 5 yıl önce eğitimini almıştık ve danışman tutmamıza gerek olmadığını söylemişlerdi. Bizim kurumda çeşitli nedenlerle maalesef iso9001 sistemini kuramadık.

Kurumunuzda yürütülen süreçleri iyi belirleyin. analiz edin. Her şeyi süreç haline sokmayın. Şirketinizin yaptığı en önemli işlerin süreç haritasını çıkartın.

TSE'den iso9001:2000 (varsa yeni versiyonunu) satın alın. Orada herşey yazılıdır. Danışmana ödeyeceğiniz para yerine daha önce bu konuda tecrübeli birini bulun ve işe kendiniz başlayın. Yukarıda arkadaşımızın bağlantısını verdiği forum baya güzel bir foruma benziyor. Arkadaşlarıma linkini gönderdim. Detaylı bir şekilde inceleyip yorum yapabilirler.

Bir arkadaşımızın Eti Gümüş tesisleri için 10 yıl kadar önce hazırladığı bazı prosedürler vardı. Sakladığım yeri hatırlayamadım, bulunca buradan göndereyim.
 
arkadaşlar henüz bu konuda bana net bi yardımı olamn olmadı üzgünüm
 
çevre mühendislerinin portalına girerseniz 9001 sistemi ile ilgili bir kaç sektörün örneğin bulabilirsiniz
 
zurnap arkadaşımızın çalıştığı firma herhalde 18 ayda sertifika almıştır.....:rolleyes:
 
Uzun ve sıkıntılı bir süreç..Kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,945
Kullanıcılar
450,947
Son üye
sitroen91

Yeni konular

Geri
Üst