jenaratör çıkışına kaçak akım rölesi

Katılım
21 Tem 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
35
Herkese kolay gelsin.
Bilindiği gibi monofaze jeneratörlerde her iki uçtan 110v gelip toplam 220v denkleştrimektedir yani şebekedeki gibi nötr diye bir şey yoktur. Bu durumda jeneratörün çıkışına 30ma lik bir kaçak akım rolesi takılsa çalışır mı?
 
Jeneratörün 220 volt AC yani 110+110=220 volt AC olan seri sargı çıkış ucundan birini toprağa gömülü olan bakır plaka veya bakır kazığa (Topraklama konusuna bakın, MEGEP'de bu konu yeterince detaylıdır) bağlayarak nötr ucunu elde ederseniz, diğer ucu faz olur ve ayrı bir topraklama hattı çekili olarak varsa (Yoksa çekilmelidir) şebekede kullanılan bir kaçak akım rölesini tüm fonksiyonuyla yine kullanırsınız. Kolay gelsin.
 
Cevabın için öncelikle teşekkür ederim. sıfırlama yaptığımda jeneratör 110 v düşmez mi?
 
Hayır tam tersi her 2 ucun toprağa göre, topraklanma öncesi 110 volt AC olan gerilimi bu sayede 220 volt AC' ye yükselir, Zaten bir kaçak akım rölesinin çok sağlıklı (fonksiyonel olarak) çalışması için bir ucu mutlaka topraklayıp bu yüzden bir ucunu nötr ucu yapmalısınız. Sıfırlama aslında toprakla nötr ucun elektrikteki birleştirilmesidir. Siz sıfırlamayı değil sadece jeneratörün bir ucunun yerden topraklamasınıı yapacaksınız, yani jeneratörün sadece bir çıkış ucunu toprağa gömümü bakır kazık, bakır levha, vb. ile irtibatlayacaksınız. . Bu uç toprakla birleşip topraklandığında nötr olacak, diğer boşta kalan ucu ise faz olacak ve 110 volt olan uçların toprağa göre olan voltajı (Uçlar arası voltajı yine 220 volt AC'dir, bu hiç değişmeyecektir, bu noktayı yanlış anlamayın) böylece 220 volta çıkmış olacak, toprak-faz, toprak-nötr arasındaki mevcut voltaj farkına göre. Bir kaçak akım rölesini kullanmasanız bile örneğin bir evde kullanılacak olan cihaz ve beyaz eşyaların (Toprak hatlı ev makinelerinin) daha sağlıklı kullanımı açısından faydalı bir uygulama olacaktır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
o öyle sizin dediğiniz gibi olmuyor öyle biliniyorsa yanlış biliniyor hemde çok yanlış .. monofaze jeneratörün 2 ucu arasındaki potansiyel 220 volt gerçek sinüs bir eğridir .. 110 volt hiç bir yerinde yoktur nasıl ölçtüyseniz yanlış ölçmüşsünüz... şebekedede nötr diye bişi yoktur biz nötr olarak adlandıryoruz ismi odur . orası yıldız noktasıdır aslında … çok detaylı bir konu anlatırım bir ara
konu monofaze jeneratörlerde akımın bir yerden bir yere akmasıdır . sistem kendi üzerinden devreyi tamamlamak zorundadır
 
merhaba.
Ben ölçümü şu şekilde yaptım monofaze jeneratörün 1 ucunu ölçü aletine bağlayıp, ölçü aletinin diğer ucunuda toprağa çaktığımız bakır çubuk ve levhaya bağladığımda 110 v gösteriyor. birde 2. bir deneme yaptım bunda direk elimi kullanarak denedim yani her iki ucu ayrı ayrı tuttuğumda çarpıldım
 
arkadaşım voltaj dediğimiz şey iki uç arasındaki potansiyel farktır. sinüs eğriyi düşünün o sinüs eğri de voltaj ve akım eğrisi vardır sünis eğrinin içini tarayın orasıda güçtür .
şimdi siz herhangi bir şeyle başka bir kaynak arasında potansiyel fark ölçebilirsiniz ama onda akım ve güç vardır anlamına gelmez … devre olması için akım geçme kabiliyeti olması gerekir.

orada öle bişi var sanıyorsunuz o sanal bişi bizizm konuştuğumuz güç . aslolan odur . güç olması için akım geçmesi gerekir. akım geçebilmesi için devrenin tamamlanması gerekir ..

sizizn dediğinize göre orda 110 volt varsa siz 6 yada 1 amper yada 500 ma amper Sigorta üzerinden bir ucu boştayken her hangi bir ucu toprağa bağlayın mantıken sigortanın atması gerekir. değilmi?
ama atmayacak acaba neden ?
bir araştırmak lazım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…