lemuryalist
Üye
antalya dan selamlar saygılarımı sunuyorum. bu kadar bilgilendirici ve faydalı bir forumun bizlere ulaşmasında ve bilgilerini bizlerle paylaşan bilgi sahibi emeği geçen herkese öncelikle teşekkür etmek istiyorum... naçizane sizlerden öğrenmek istediğim bir kaç konu hakkında sorularım olacak yardımcı olursanız çok sevinirim ...
* bahçemde kurulu evimin günlük elektirik tüketiminin 6 kW olduğunu saptadım.
* elektrik idaresine yaptığım başvurunun sonuçlanmasını beklerken, sürekli aklımın bir kenarlarında yazılı alternatif enerji üretme teknikleri konusunda araştırma yapıyorum.
* rüzgar türbinlerini araştırdım yeterli rüzgar alamamaktan dolayı eledim
* güneş panellerini araştırdım şu an için çok pahalı
* son olarak jeneratör yardımıyla bir sonuca ulaşabilir miyim diye düşünüyorum.
ilk sorularım şunlar ;
1 - 8 kvA jeneratörden ürettiğim 6,4 kW enerji bir saatte ulaşılan bir değer midir ?
2 - bir saatte üretilen bir enerji ise bu bana bir günlük tüketimimden daha fazla yeteceği için bu enerjiyi depolayabilir miyim ?
3 - buradaki maksadım jeneratörü bir saat çalıştırıp, günlük tüketimimi depoladığım birimden kullanmak.
çok mu cahilce bilmiyorum. hiç bilmediğim konular. yardımlarınızı bekliyorum.
* bahçemde kurulu evimin günlük elektirik tüketiminin 6 kW olduğunu saptadım.
* elektrik idaresine yaptığım başvurunun sonuçlanmasını beklerken, sürekli aklımın bir kenarlarında yazılı alternatif enerji üretme teknikleri konusunda araştırma yapıyorum.
* rüzgar türbinlerini araştırdım yeterli rüzgar alamamaktan dolayı eledim
* güneş panellerini araştırdım şu an için çok pahalı
* son olarak jeneratör yardımıyla bir sonuca ulaşabilir miyim diye düşünüyorum.
ilk sorularım şunlar ;
1 - 8 kvA jeneratörden ürettiğim 6,4 kW enerji bir saatte ulaşılan bir değer midir ?
2 - bir saatte üretilen bir enerji ise bu bana bir günlük tüketimimden daha fazla yeteceği için bu enerjiyi depolayabilir miyim ?
3 - buradaki maksadım jeneratörü bir saat çalıştırıp, günlük tüketimimi depoladığım birimden kullanmak.
çok mu cahilce bilmiyorum. hiç bilmediğim konular. yardımlarınızı bekliyorum.