jenaratör

ugurlarola

Üye
Katılım
10 Tem 2009
Mesajlar
62
Puanları
1
otomatik jenaratör panosu yaptım yanlız dizel motor istop sisitemini yani elektirk geldiginde jenaratör sıtop etmesi lazım nasıl yaparız kolla istoplu mazotu keserek yaptım hava yapıyo bilen varmı istop kolunu çekip sonra bırakan siistem yapılırmı zaman ayarlı olcak
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kontak a hipat edecek bir devre kurman lazım elektrıgı algıladıgı anda kontak ı iptal etmesi lazım mühürleme yapabilirsin mesela yada ana hattan bir zaman saati korsun elektrık geldıgınde kapalı kontagı acar ve buradan cıkan enerji ile jenaratöre dur komutunu verebilirsin... billi bir süre sonra... bu stop etmek içinde şimdi start konusunda da acık kontaktan alırsın elektrık gıttıgınde kendısı süre sonunda kontak vererek calıstırırsın tabi enerji tutman lazım bunun için acık kontagın girişine mühürleme yapmak zorundasın....
 
Dizel makinelerde mekanik stop kolunu hareket ettirecek stop bobini diye bir ekipman var. bu bobin pistona benzer. enerjilendiğinde kolu çekecek şekilde monte ederseniz işinizi görür. stop olduktan sonra kol eski yerine dönsün diye kendi yayı vardır, yoksa siz bir yay koyarsınız.
 
arkadaşım bu iş için datacom üniteleri var """dizel jeneratörler sıcakken istop ederse piston eritir hararet vardır zaten ani istopta kapak contası yakar
demek istediğim Şebeke cereyanı geldiğinde jeneratörün en az 1 dakika dinlenmesi gerekir
bu iş için aynı şey jeneratör çalışırken ilk anda bir kaç saniiye çalışması gerekir yani jeneratörün uzun ömürlü olmasını istersen datacom
 
çamaşır makinalarının su giriş hatında bulunan elektro bobinli valfler vardır bilirsiniz. bu valfe benzer piyasada izolasyonu iyi açma kapama hızı ve gücü iyi çeşitleri mevcuttur. mazot hortumuna bağla. kumandasınıda zaman rölesine bağlarsın motoru belli bir süre soğutup yakıtını keser stopa çeker. bu dediğim alternatiftir. illa koldan olacak diye birşey yok.
 
Son düzenleme:
eğer regülatörün üzerinden stop ettirdiysen hava yapmaması gerekir. ama yakıt beslemesini keserek stop ettirirsen hava yapar. tekrar havasını almak gerekir. regülatörün üzerinde bir stop mekanizması olacaktır onu çekerek sopt ettirmeniz gerekir. bunu otomatik yapmak için selenoid bobinler var. uygun güçte bir tane takarak bu işi çözebilirsiniz.
 
step (adım) motorla jikleyı çektırebılırsın zamanlamasını işlemcıyle ayarlarsın buna benzer bır cıhaz yapmıştım piyasada tutulmadı sildım cıhaz arazıde dizel motorları cep telefonuyla kapatma projesıydı
 
otomatik jenaratör panosu yaptım yanlız dizel motor istop sisitemini yani elektirk geldiginde jenaratör sıtop etmesi lazım nasıl yaparız kolla istoplu mazotu keserek yaptım hava yapıyo bilen varmı istop kolunu çekip sonra bırakan siistem yapılırmı zaman ayarlı olcak

Kullanmanız gereken en sağlıklı yöntem çift kontaktör uygulamasıdır.
Kontaktörlerden 1 tanesi jeneratöre, 2. olan şebekeye bağlanır.
Bir arkadaşın yukarda bahsettiği otomatik kontrol ünitesi kullanmanız gerekir ayrıca. Bu datakom da olabilir, bir başka markada.
En basit şekilde istiyorsanız DKG 105 isimli cihazı kullanabilirsiniz.

Bir jeneratörü otomatik yapmak için o sistemin güvenliğinide düşünmelisiniz. Mekanik anlamda, ölçüm yapmadan geçiş yapabilecek bir sistem pratikte çok ciddi kazalarada sebebiyet verebilir, hatta verir.

Çalışma mantığı şu şekildedir.

Elektrik gider(veya sağlıksız bir şekilde dalgalanır), şebeke kontaktörü transfer cihazına bilgiyi gonderir!
transfer cihazı jeneratöre start verir ancak bir 10 saniye kadar(bu sureyi programından ayarlayabilirsiniz) sisteme elektriği vermez. daha sonra jeneratör kontaktöründen elektrik geçirerek sisteme enerjiyi bırakır.

Elektrikler geri geldiğinde(sağlıklı ise(210-230 arası diyelim), transfer cihazı durumu algılar, bu sefer yine belirli bir süre bekler ve elektriği şebeke üzerinden verir.

Bu sırada jeneratör yaklaşık bir 30sn bazen daha fazla çalışmaya devam eder. Bunun amacı yükte çalışan bir jeneratörün soğuması için yüksüz olarak bir 20-30 saniye çalışması gerekliliğidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,922
Kullanıcılar
451,525
Son üye
ituran20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst