Jeneratörü solar sisteme bağlama

ayazkalpli

Üye
Merhaba

5kva 4x100ah üzerine kurulu bir solar sistemimiz var şebeke yok bağlı bulunduğumuz yerde.Elimizdeki jeneratörü 220v çıkışından inverterin şebeke girişine bağladım, jeneratör çalıştığında şebeke işareti gelip inverter elektriği içeriye dağıtıyor fakat birkaç saniye sonra aküyü şarj etmeye çalıştığında elektriği kesip tekrar veriyor ve bu döngüyü sürekli tekrarlayıp aküleri şarj etmiyor.İnverter üzerindeki 2 nolu parametre 20A olarak ayarlı.Birde jeneratör üzerinde 12v 8A çıkışı var acaba burdan mı aküleri şarj edeceğiz veya invertere elektriği bu 12v çıkışından mı vereceğiz.Jeneratör 229v elektrik veriyor inverter üzerinden kontrol ettiğimde

Ekli dosyalar

• IMG_20241204_193306.jpg
    IMG_20241204_193306.jpg
    166.6 KB · Görüntüleme: 142
İnverter ekranında sağ alt köşede hata kodu veriyormu.
Jeneratör çıkış gerilimi dalgalı ise inverter hata veriyor olabilir

İnverter ekranında sağ alt köşede hata kodu veriyormu.
Jeneratör çıkış gerilimi dalgalı ise inverter hata veriyor olabilir
Merhaba

04 hatası veriyor sadece.Jeneratör 220-229 arası çıkış veriyor bu voltajın altına düşmüyor.Jeneratör aküleri şarj etmesi için akülerin belirli bir seviyede olup inverter akülerden çıkış mı vermesi gerekiyor

16.ayar menüsünü kontrol edin SNU olması gerekiyor.
Jeneratörü ac input girişinden inverter a bağladığınız zaman jeneratörden şarj işleminin başlaması gerekir ve 04 hatasından çıkması gerekir.
Gerekirse jeneratör ve panel bağlantısı kesilip akü inverter arası bağlantıyı da sökerek yeniden başlatmış gibi bir deneme yapın.
Önce akü inverter bağlantısını yapın sonra jeneratörü bağlayın yine aynı sorun olursa inverter,
Jeneratör girişini kabul etmiyor olabilir.
Tommatech TE jeneratör kullanmadım ama solinved 6.2 kW inverter da jeneratör girişini kullandım sorun olmadı.

16.ayar menüsünü kontrol edin SNU olması gerekiyor.
Jeneratörü ac input girişinden inverter a bağladığınız zaman jeneratörden şarj işleminin başlaması gerekir ve 04 hatasından çıkması gerekir.
Gerekirse jeneratör ve panel bağlantısı kesilip akü inverter arası bağlantıyı da sökerek yeniden başlatmış gibi bir deneme yapın.
Önce akü inverter bağlantısını yapın sonra jeneratörü bağlayın yine aynı sorun olursa inverter,
Jeneratör girişini kabul etmiyor olabilir.
Tommatech TE jeneratör kullanmadım ama solinved 6.2 kW inverter da jeneratör girişini kullandım sorun olmadı.
Merhaba
Sorun tam olarak şöyle oluyor, diyelimki iki diş akülerde şarj ve inverteri açınca çıkış veriyor.Jeneratörü bağlıyorum bypass yazıp dışarıya elektrik veriyor birkaç saniye sonra şarj yapmaya çalışıyor ve tam o sırada çıt sesi gelip jeneratörden gelen elektriği kesiyor, bunu sürekli tekrarlıyor ve şarj yapmıyor.Bu arada jeneratör 3kw lık ve inverter ekranından kontrol ettiğimde 225 ile 229w arası elektrik veriyor.Son olarak jeneratörde herhangi bir voltaj kontrol yeri yok, iki tane ac 220 priz yeri var birde 12v 8a dc yeri mevcut

@ayazkalpli bahsi geçen jeneratör bu işlem için uygun değil buna eminim.
Çıkış gerilim dalgalanması problemi var.
Son olarak şu işlemi deneyebilirmisiniz.
Jeneratör çalıştırılacak fakat çıkış voltajı inverter a hemen değil 1 dakika sonra verilecek

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri