Jeneratörü solar sisteme bağlama

Jeneratörde otomatik voltaj kontrölü (AVR) var mı? Gerilim dalgalanmasından kaynaklı olabilir!
Merhaba
Belirttiğiniz sistem sanırım jeneratörde yok ama internetten bir ürün buldum bu ürünü alıp bağladığımızda jeneratör sabit elektrik mi verecek.Şuan jeneratör çalıştığında 225-229 arası elektrik veriyor

https://ty.gl/9cgk04ds8d3dl

@ayazkalpli bahsi geçen jeneratör bu işlem için uygun değil buna eminim.
Çıkış gerilim dalgalanması problemi var.
Son olarak şu işlemi deneyebilirmisiniz.
Jeneratör çalıştırılacak fakat çıkış voltajı inverter a hemen değil 1 dakika sonra verilecek
Merhaba

Jeneratörü çalıştırıp 220 çıkışındaki inverterin şebeke girişine bağladığım kısmı bir dakika sonra vereceğim doğru değil mi.Kusura bakmayın tam anlamadığım için bu işlerden sizi yoruyorum

Merhaba
Sorunu çözdüm.Sorun yaşayan arkadaşlar şöyle yapabilirler, jeneratörün jiklesinin orda bir vida var bu vida gaz ayarını ayarlıyor.O vida ile gaz ayarını biraz düşürdüğümde şarj işlemi başladı ve şuan sorunsuz şarj ediyor

Demekki sorun gerilim dalgalanmasından kaynaklanıyor.
Solar inverter a bağlanacak jeneratörler bu sebeple önem arz ediyor

Merhaba
Sorunu çözdüm.Sorun yaşayan arkadaşlar şöyle yapabilirler, jeneratörün jiklesinin orda bir vida var bu vida gaz ayarını ayarlıyor.O vida ile gaz ayarını biraz düşürdüğümde şarj işlemi başladı ve şuan sorunsuz şarj ediyor
Önceki haldeyken 225-229 volt gerilim yazmıştınız. Son halinde kaç volt gerilim okunuyor? Yüksek voltajdan kaynaklanabileceği gibi dalgalanmadan da kaynaklanabilir. O durumda AVR modülü gerekebilir.

Aklıma jeneratörün bir hattının topraklanması ve o şekilde inverter nötr'üne bağlanması gelmişti?

Önceki haldeyken 225-229 volt gerilim yazmıştınız. Son halinde kaç volt gerilim okunuyor? Yüksek voltajdan kaynaklanabileceği gibi dalgalanmadan da kaynaklanabilir. O durumda AVR modülü gerekebilir.

Aklıma jeneratörün bir hattının topraklanması ve o şekilde inverter nötr'üne bağlanması gelmişti?
Abi 229 volt değerini inverter o şekilde okuyor olabilir gerçek çıkış gerilimi voltmetre ile ölçülse daha sağlıklı olur sanırım

Merhaba
Sanırım 229 dan yükselt volt veriyordu o sebeple kabul etmiyordu inverter.Şuan çalışır vaziyette 224 volt gösteriyor.Dediğiniz gibi voltaj için avr sistemi çok daha stabil halde çalıştırır
Son olarak ilginiz için teşekkür ederim abiler arkadaşlar ❤️

Merhaba. Frecon 5.5 kW invertere jeneratör baglamak istiyorum ama jeneratörün çıkışlarının ikisi de faz. İnverterde nötr kısmına ikisini de baglasam sorun yaşar mıyım? Jeneratörü akülerde şarj yokken evde kullanıyorum. Bir kez jeneratörü invertere baglayıp şarj etmeyi denedim şarj oldu ama sonrasıki günlerde inverter 02 hatası vermeye başladı.

Forum istatistikleri

Konular
130,114
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Geri