Jeneratör Şebeke Bağlantısı

Şu forumda sorulmamış ve cevabı verilmemiş hicbir konu yok. Biraz sabredip ararsanız her konunun defalarca verilmiş cevabı var . Benimkinin yok deneyin . Bilgisayarım yanında olsa size 15 dakika içinde aynı konu icin açılmış zibilyon tane mesaj bulurum . Siteminiz boşuna bence .
Ekli dosyayı görüntüle 64283
Emin ol onlarca kez okudum verilen cevapları bence siz okumamışsınız çünkü hiçbirinde ortak bir görüşe varılmamış. Google aramasında ilk sırada çıkıyor eklediğin forumlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Benim mesajlarım da var okuduysaniz, karavan - Şebeke, güneş enerjisi - şebeke baglantisi ...
 
Benim mesajlarım da var okuduysaniz, karavan - şebeke, güneş enerjisi - şebeke baglantisi ...
Üstad benim teknemdede var aküler ve güneş enerjisi şebeke ayrımı 12V hayati risk yok şehirde bağlattık biz kullanıyoruz, hatta yazın sadece buzdolabını besliyebiliyor sistem. Anlatamadığım nokta dağ başındaki evime kendim bağlayacağım bu şalteri çünkü elektrikçiler anlamadığındanmı yolun uzaklığındanmı gelmek istemiyor. Asıl kafama takılan ise monofaze jeneratörde NÖTR YOK yani her iki kabloyu şaltere bağlamam gerekiyor orada beyin yanıyor. Birkaç şalter bağlayıp sorunu çözebilirim sanırım ama çoluk çocuk risk almak istemiyorum. Yoksa şimdide ana sigortayı kapatıp takıyorum fişi kullanıyorum. En büyük endişem güvenlik her ne olursa olsun iki şebeke birbiri ile çakışmasın istiyorum mesele bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,281
Kullanıcılar
451,017
Son üye
Ozerbil

Yeni konular

Geri
Üst