Jeneratör avr kart sorunu

akay989

Üye
Selam arkadaşlar dizel jeneratör avr sistem ile ilgili problemim var. 720 RPM’de 60hz 440V voltaj üretiyor ancak geçenlerde Voltaj 40V a düştü.. avr siemens tristör analog avr kartı.
-Rotor üzerindeki döner diyotlar ve varistörler sağlam
-steady state diyotları sağlam
-tristör sağlam
-Harici 15V dc uyartım voltajı verildiğimde 380V ac üretiyor
-dg exciter sargısı ile avr arası hat kontrolü normal
-harici uyartım verdiğimde exciter uçlarını söküp kontrol ettiğimde 24V dc görüyorum..
- referans voltaj pot u sağlam
E2ED3C01-6BF2-4DD4-B047-2A326894FEC5.jpg
IMG_8928.JPG

Yani garip bir sorunla karşı karşıyayım..

Selam arkadaşlar dizel jeneratör avr sistem ile ilgili problemim var. 720 RPM’de 60hz 440V voltaj üretiyor ancak geçenlerde Voltaj 40V a düştü.. avr siemens tristör analog avr kartı.
-Rotor üzerindeki döner diyotlar ve varistörler sağlam
-steady state diyotları sağlam
-tristör sağlam
-Harici 15V dc uyartım voltajı verildiğimde 380V ac üretiyor
-dg exciter sargısı ile avr arası hat kontrolü normal
-harici uyartım verdiğimde exciter uçlarını söküp kontrol ettiğimde 24V dc görüyorum..
- referans voltaj pot u sağlamEkli dosyayı görüntüle 56384Ekli dosyayı görüntüle 56385
Yani garip bir sorunla karşı karşıyayım..

Çözümlemeleriniz güzel genel olarak yapılabilecek şeyleri uygulamışsınız bazen mantıksız olan şeyler arızayı çözebilir.
Mesala; Avr kartı titreşimden etkilenmiş olabilir mi acaba zamanla sabitleme vidaları gevşeyebiliyor.

Çözümlemeleriniz güzel genel olarak yapılabilecek şeyleri uygulamışsınız bazen mantıksız olan şeyler arızayı çözebilir.
Mesala; Avr kartı titreşimden etkilenmiş olabilir mi acaba zamanla sabitleme vidaları gevşeyebiliyor.

Yenilediğim 6 rotary diyotlardan ikisi fabrikasyon kaynaklı kısa devreymiş ölçmeden takmamak gerekiyor:)

Rotary diyot döner diyot demektir. Döner diyot denmesinin sebebi alternatör rotoru üzerinde olmasındandır, rotorla birlikte döner.

1CE8ECA6-1010-4637-8F09-154A3AD34F74.jpeg

Arkadaşlar merhabalar sistemimizde iki adet 440 Volt çıkışlı diesel generator var , paylaşmış olduğum AVR 6GA2 492-1A ‘dir . AVR kartı üzerinden çıkış voltajını biraz düşürmem gerekiyor fakat üzerinde 5 adet potansiyometre var ve hangisinin neyi ayarladığını bulamadım, çok acil yardımlarınız gerekiyor ...

Forum istatistikleri

Konular
130,108
Kullanıcılar
453,163
Son üye
gurkangunc

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri