aslında yok o işi plc yapıyorsa neden gerek duyasınki. fakat şöle bir sorun var sistem kontaktörlü ise sıkıntı olmaz ama motorlu şalter var ise ve motorlu şalterlerin düşük gerilim bobini yok ise 39 nolu ucu jeneratör şalterine bir düşük gerilim bobini koyup ona bağlarsan faydalı olur. jeneratörde her hangi bir arıza esnasında yada yükte stop esnasında jeneratörü ve tesistaı korumuş olursun . bu tamamen senin keyfine kalmış. nasıl koruma yapacak bu
şöle yapacak
eğer düşük gerilim bobini yok diyelim bu durumda jeneratör arıza yaptı no lacak 400 volttan sıfır volta kadar düşene kadar tüm voltajı sistem görecek.. gitti biri arızayı resetledi buseferde jeneratör yükte normal değere ulaşmadan enerjiyi sisteme verecek.
diğer bir husus jeneratör yükte durduğunda alternatör halen voltajı 400 de tutmaya uğraşacak ya diyotu patlatacak ya regulatoru .
yana bu tip durumlarda jeneratör kontaktörünü bıraktırabiledek bir sistem yazmak mantıklı. yada jeneratör kartının alarm çıkışını plcye bir input olarak kullanıp jeneratör şalterini açtıurabilirsin . d emem oki senin transferle plc ile yani jeneratör irtibatta olsunlarki istenmeyen durum olmasın yada dediğim gibi yap 39 u düşük gerilim bobinine bağla ,yada plcinin jeneratör şalterini sürdüğü enerji olarak kullan . çünki o 39 hem gerilim kontrol rölesi görevi görür hemde arızada emniyet olur ..
istersende heç bişi bağlamazsın şalşıyorsa çalışsın
ha bunu kimse yapıyormu maalesef hayır. iyide oluyor biz para kazanıyoruz . adamın lambası tvsi printeri yanıyor zırlıyor mırlıyor mahkemeye verecem diyor. türk nede olsa 2 gün sonra siniri geçiyor
sonra güzel bir anısı oluyor gelene geçene anlatıyor
(bu aralar çok moda ) bu sişstemi genelde mutahitler yaptırıyor çünki jeneratörcüler illaki düşük gerilim bobini koyar . sonra bitti gitti birt dahaki yanmaya kadar .