hidroforun kalkış gücüne göre en az 2,5 kat büyük bir jeneratör uygundur. yani 6,5-7 kW2,2 kW gücüdeki bir hidrofor için jeneratör gücü nasıl belirlenir ?
Tek fazlı muhtemelen hidroforunuz, motorun cos fi değerine bakmalı, bireysel kompanze edilip edilmediğini de kontrol etmenizde yarar var. @paskomya ustanın da ifade ettiği gibi kalkış akımı da dikkate alındığında ortalama cos fi 0,8 emniyet faktörü 1,5 takriben alınsa 2,2/0,8x1,5 yaklaşık 4,5-5kVA gibi bir jeneratör ihtiyacınızı görür diye düşünüyorum.2,2 kW gücüdeki bir hidrofor için jeneratör gücü nasıl belirlenir ?
ihtiyacına göre jeneratör kışından doğrult gitsin. bir köprü diyota bakar.Merhaba ustalarım,
Jeneratörden dc elektriği nasıl alabilirim?
bunun sebebi şu, elimde solar sistem var, çift mppt girişli inverter var, jeneratörü şebeke girişine bağlarsam istediğim verimi alamıyacağım, çünkü o zaman solar sistem devre dışı kalacak. Oysa 3.5 kw jeneratörü ihtiyacım olduğunda boştaki mppt girişe bağlarsam + çatıdaki paneller ile istediğim enerjiyi elde edebileceğimi düşünüyorum sizce bu mümkün mü?
3.5 kw Panel almaya kalksam en az 30 bin lira ki bu kdr panelin gücüne her zaman ihtiyacım da yok.
Kusura bakmayın anlamadım birazcık açarmısınız?ihtiyacına göre jeneratör kışından doğrult gitsin. bir köprü diyota bakar.