Jeneratör gücü yeterli değilse??

yük atma yapmanız gerekecek, acil yükler neler, bu tesiste nereleri besliyorsunuz.. bu böyle cevaplanacak bir konu değil, tek hat şemasını yüklersiniz, tesis hakkında (mevcut Elektrik, yük durumu vs.) bilgi verirsiniz, sonra buradan çeşitli yorumlar gelecektir, konu tartışılacaktır.
 
Yazılanlardan hareketle uygulanabilecek alternatif çözümler aşağıdaki gibi gözüküyor.

1. Sistemi tek baradan besleyip kesinti halinde otomasyon sistemiyle bazı yükleri devreden atmak.
2. Yükleri acil olan ve olmayan şeklinde 2 kısma ayırıp farklı baralardan besleme yapmak ve kesinti halinde baranın birini tamamen devreden çıkarmak.

İlk yöntem daha uygun gibi gözüküyor. Yol gösterici olması açısından farklı çözümler de sunabilirsiniz.

Benim yorumum trafo gücü 1600 kVA olan bir sistemde imkan olmasa bile en azından 1000 ya da 1250 kVA gibi nispeten yakın bir güçte jeneratör kullanmalıyız (Teknik olarak doğru olan elbette trafo gücüne eşit güçte jeneratör seçmek).
 
Yüklerinizin ne olduğunu belirtmemişsiniz. Motor mu? İndüksiyonlu ısıtıcı mı? İş merkezi mi? Klima-Chiller ünitesi mi? Otel mi?
 
Teorik olarak konuşuyorum. Herhangi bir yük yok. Elbette değişir uygulamaya ve ihtiyaca göre.
 
images.jpg


Resimdeki gibi bir durumdan bahsediyorsunuz galiba, kabaca şeması bu şekilde olmalı, önemli yükler ve diğer yükler şeklinde ayrılması gerekir.
 
Diyelim ki herhangi bir nedenden dolayı jeneratörün gücünü trafo gücü kadar büyük seçemiyoruz ve yüklerimizi jeneratörden beslenecekler ve devre dışı kalacaklar olmak üzere ikiye ayırdık. Bağlantı şeması nasıl olur? Mantıklı bir sistem nasıl kurulabiilir?

Her yükü jeneratörden beslemeniz zaten gerekmiyor gerekli yükleri ve güçlerini tespit edip ona göre ayırdıktan sonra jeneratör devreye girdiği anda jeneratörden beslenmeyecek yükleri devre dışı bırakmanız lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Mesajlar
930,595
Kullanıcılar
452,661
Son üye
gazihannclk

Yeni konular

Geri
Üst