Merhaba, şöyle bir problem yaşıyorum, fikir verip destek olabilirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Siteden eve gelen ve bir prizi besleyen jeneratör hattı var. Jeneratörün fazı 16A sigortalı ve hat belli. Ancak dağıtım kutusunda jeneratörden gelen ayrı bir nötr hattı bulamadım. Belki şebeke ile ortak nötr hattı kullanıyordur, belki farklı... Bu konuda emin değilim.
Kontaktör bağlantısı ekteki görseldeki şekilde.
Şebeke beslemesi varken kontaktörü elle çekersem KAR atıyor
Şebekeden gelen sigortayı kapatıp kontaktörü elle çekersem KAR atmıyor
Şebeke beslemesi varken jeneratörün faz hattındaki sigortayı kapatıp kontaktörü elle çekersem KAR atmıyor
Şebeke beslemesi yokken, elektrikler kesildiğinde, jeneratör devreye girince KAR atıyor.
KAR atma sorunu jeneratör ve şebeke nötr hattını kontaktörde ortak kullanmış olmam olabilir mi? (Jeneratörden gelen ayrı bir nötr hattı göremedim kutuda.) Eğer bundan ötürü ise geçici çözüm olarak jeneratör nötr hattı yerine toprak hattını jen. nötr'e (43 NO'ya) bağlasam olur mu?
Kontaktör arızalı olabilir mi? (lakin elle çekince NC'ler açıyor, NO'lar kapatıyor)
Son olarak, bu kontaktöre bağlı prizin daire panosundaki sigortasını KAR üzerinden değil de ana şalterin tek fazından beslesem sorunu çözebilir miyim?