Jeneratör ve şebeke

Bu iş iki transfer panosu ile felan olacak iş değil gibi (referans nokta problemi iki şebeke var biri kesildi otomatik çalışsın isteniyor kim neyi neyle besleyecek buna hangi sistem karar verecek ),otomatik çalışan motorlu şalterlerle felan mümkün( kontaktörlerin kendi içinde tehlikeleri vardır kontak yapışır vb.) ,bunlarında ATS panoları var piyasada kendi yazılımı olan var ne nerede kesilmiş takip ediyor ona göre kumanda ediyor)tek jeneratörle kullanılıyormu bunları araştırın, kullandığınız jeneratör markasının önerdiği bir sistem de olabilir onlara da danışın.
 
Kötekli 555 devresi yapılabilir aslında.
Gurtarmaz
Ben 1978 yılında bir fabrika için benzer bir pano yapmıştım.
O yıllarda elektirik kesintisi fazla idi. Ancak ne hikmetse bizim bölgede kesildiğinde hemen yandaki fabrikanın elektriği kesilmiyor, erken saatlerde kesiliyordu.
Fabrika yetkilileri birbirleri ile istişare ederek iki farklı şebekeyi kullanabilme izni almışlardı.
Masraflar iki fabrika arası kablolama ve transfer panosu idi.
O yıllarda sadece kablolama için binlerce lira harcandığını duymuş, kafayı yemiştim. Ancak o tür kabloların ucuz olamayacağını artık biliyorum.
O yıllarda henüz acemi bir teknisyen olduğum için mühendis Sami beyin yardımları ile panoyu yapmış bir de ikramiye almıştım

İki şebekeden birisi kesilirse diğer şebekeden beslemek sorun olmaz diye düşünüyorum. Eğer iki şebeke de yoksa jeneratör devreye girer.

NOT:
O yıllarda fabrikayı besleyebilecek bir jeneratör bizler için hayal idi. Bu sebeple sadece iki şebekeden birisi ile beslenmesi yeterli idi.
Şebeke 2 ile jeneratörü de bağdaştırırsak şebeke 2 de yoksa jeneratörün devreye girmesi rahatlıkla uygulanabilir.
 
Son düzenleme:
sözde ''şebeke1 ve jenerator''ün beslediği bilimsel olarak görülemeyen bi fabrika var. bu fabrika anlık şebeke-jeneratör geçişleri hariç hep enerji altında. arıtma denen tesis öncelikli olarak şebeke2'den beslenecek. şebeke2'nin enerjisi kesildiği zaman artma tesisi enerjiyi fabrikadan alacak. bilmem anlatabildim mi?
 
Zaten soru bilimsel olmadığı için sonuca ulaşılmıyor.
Benim yürütebildiğim tek mantık iki şebeke ve bir fabrika var. Herhangi bir şebeke kesilirse diğerinden beslensin.
Önceki konularda belirtildiği üzere şebekenin jeneratörden beslenmesi gibi bir mantık olamaz.
 
Şebekeyi neden şebekeden besliyoruz ,yani bir fakru zaruret durumunda yapılır itirazım yok,ana besleme kablosu nedir yükler birbirini kaldırırmı ,trafo patlarmı ,sözleşme gücü nedir? Yasal sıkıntılar olmazmı ? Soru sahibi bombayı bize bıraktı biz çıkalım kerevetine .
 
Faz nötr al götür...gerisini karıştırmayın. Çalıştı mı çalıştı kim takar hesabı kitabı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…