jenerator yatakları

kiki6985

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
40
slm arkadaşlar... Jenerator yataklarında aşırı ısınma var neden olabilir? birde türbinde yıpranma olursa sıcaklık artar mı? saygılar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
slm arkadaşlar... Jenerator yataklarında aşırı ısınma var neden olabilir? birde türbinde yıpranma olursa sıcaklık artar mı? saygılar

merhaba,yatağı soğutan soğutma suyu yetersiz olabilir veya soğutma suyunun geçtiği bakır borular tıkanmış olabilir,veya yatak yağı özelliğini kaybetmiş olabilir.yatak yağları 6 ayda bir değişirse sağlıklı olur.
 
Merhaba jeneratör hava soğutmalımı su soğutmalımı , kaç kvA, çekilen akım ne kadar,motor markası ne, montaj yerinde hava sirkülasyonu uygunmu, hararet göstergesinde ne kadar bir değer okuyorsunuz, hararet alarmı veriyormu, yazarsanız yardımcı olabilirim. Türbinden bahsettiginize göre hava soğutmalı türbin bilyaları özelliğini yitirmişse zaten ses ve yalpa yapar farkedersiniz.
 
5800kva generator yağla soğutmasını yapıyoruz. leroysomer markalı. nominal yükte 531.5A veriyoruz. yağı eşanjörle soğutuyoruz. bölgesel bir ısınma var jenaratorda. Yatak sıcaklığı tam yükte 88 derece alarm değeri 93 derece ortam sıcaklığı 15 derece. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
 
Bölgesel ısınma hayra alamet değildir, o yatakla ilgili iki sorun olabilir,
1.yağlama yoluyla soğutmada bir sıkıntı olabilir
2.yatak bir şekilde hasar görmüş olabilir, yani sarmak üzere yada sarmıştır.

Her iki durumdada ciddi bir müdehale gerekir. Ölçümü dışardan siz mi alıyorsunuz?Sensörler vasıtası ile alınıyorsa önce sensörü kontrol edin, diğer müdehaleler çok yorucu ama tüm motor hatta krank zarar görmeden müdehale çok daha ekonomik olur..
 
Yatağa giden yağ miktarını arttırdım sıcaklık değerini 5 derece düşürdüm. Acaba yağ az olduğundan dolayımı ısınıyordu. Diğer iki generatorün(Aynımarka va güçte) yatağına giden yağ miktarı daha az. Şuan üçüde 85 derece yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
 
yağ sirkülasyon pompası yeterli debide yağı basamıyor olabilir.
 
yatak sıcaklıkları heriki makinadada aynı oldu ise, sorun yok, takip ediniz. Miktarı artırdığınız pompa debi yada basıncı ayarlanabilir pompa sanırım, ya ayarı bozulmuş olabilir, yada iç kaçakları artmış olabilir. Kaç saatte sisteminiz?
 
yağ miktarını iğne valfdan arttırdım. 14751 saatte
 
İğne valf dediğiniz muhtemelen basınç ayarı yapan bir valf ve pompa dişli pompa olsa gerek, bu geçici bir çözümü işaret ediyor olabilir. 14751 saat revizyon saatinin yaklaştığını işaret edecek bir bir süre, üretici firma, yada servis veren firma ile temasa geçip tavsiye edilen revizyon sürelerini öğrenmenizde fayda var. Bazı komponentler öncelikli revizyona tabi olurlar mesela her 10000 saat gibi. Önleyici Bakım tekniklerini uygulamanız, toplam işletme giderlerini düşürecektir, arıza oluşmadan planlı revizyon mantığı.
Bir diğer önerim yağ analizi yaptırmanız olabilir, mobil, shell, Borusan Makina gibi firmaların yağ analiz hizmetleri var. Yağı nereden alıyorsanız onları bu konuda sıkıştırın, ücretli yada ücretsiz (10-15 € max) yağ analizini yaptırın ki metal partikül artışlarını görebilir buna göre revizyon planlıyabilirsiniz. Bu yöntem ezbere saate bağlı kalmaktan daha ekonomik revizyon süreleri verebilir.

yağ miktarını iğne valfdan arttırdım. 14751 saatte
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,221
Kullanıcılar
451,758
Son üye
sefaaa41

Yeni konular

Geri
Üst