azzazelll
Üye
Merhaba arkadaşlar forumda benzer konular açılmıştı özellikle makel sayaç için,bende bir süredir köhler marka sayaçtan değer almak için bi çalışma yürüttüm ve bunu sizinle paylaşmak istedim.Programı sizinde üzerinde çalışabileceğiniz şekilde projenin tamamı olarak yüklüyorum.Dosyalardan birinde program diğerinde ise köhler ve kullanacağınız 62056-21 iec protokolu ve teiaşın istemiş olduğu obis kodları mevcut.
Benim yaptığım programda cihazın idsini ve comportu seçebiliyorsunuz,fakat çalıştığım cihaz read-out(tüm arşivi tek seferde okuma) özelliğini desteklemediği için tek tek istenen değer için sorgu oluşturmak gerekiyor ilgili obis kodları ile ben test amaçlı 2-3 değer için bunu yaptım siz isteğinize göre bunu geliştirebilir istediğiniz değerleri gerekli obis kodlarını sorarak alabilirsiniz.
Umarım faydalı olur.
Benim yaptığım programda cihazın idsini ve comportu seçebiliyorsunuz,fakat çalıştığım cihaz read-out(tüm arşivi tek seferde okuma) özelliğini desteklemediği için tek tek istenen değer için sorgu oluşturmak gerekiyor ilgili obis kodları ile ben test amaçlı 2-3 değer için bunu yaptım siz isteğinize göre bunu geliştirebilir istediğiniz değerleri gerekli obis kodlarını sorarak alabilirsiniz.
Umarım faydalı olur.