Köpük Kesme CNC si (Foam CNC)

Katılım
31 Eki 2006
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
45
Sayın Forum üyeleri Forumda gördüğüm kadarıyla hiç Foam CNC ve ilgili birşey mevcut olmadığı için ilk adımı atıyorum. Mümkünse Bildiklerimizi buraya taşıyalım.

Ben ilk olarak basit bir giriş ve Foamwork programının resmi dağıtıcısı ve üreticisi olan "Dave" in bana bildirdiği bir püf noktası ile başlamak istiyorum.


Aslen Çok basit ve kullanışlı olan Foam Works Ülkemizde pek rabet görmüyor.
Nedeni ise Demosu bile indirilip kullanıldığında tam anlamıyla Dat dosyası oluşturulamaması.

Bende de bu problem oldu. Ve kendilerine yazdığımda Program demo diyemi böyle oluyor diye aldığım cevap çok şaşırtıcı oldu. İlk önce herhalde beni anlamadılar dedim. İşin aslı öyle değilmiş hemde çok iyi anlamışlar.


Foamwork kullanıcıları için


Control Panel den Bölge ve dil ayarlarına gidip Komple tüm ayarları ABD yada İngilizce yapmak gerekiyor. Bu ayarları yaptıktan sonra program çok iyi ve net çalışıyor. Programın en güzel yanlarından biri de DXF dosyasını yükledikten sonra 2-3 dakika içinde gerekli kesim dosyasını oluşturabilmesi .

Foamworks ile beraber CadWorks unda kullanılması gerekiyor.

İnanın Foamworks Son 1 hafta içinde incelediğim 4 Köpük Kesme programının içinde hem en ucuzu hemde en pratik olanı.

En hoşuma giden özelliği ise ki genelde olması gereken ama bir çok programda olmayan bir özellik olan Kesimde iki eksene ayrı özellikler verilbilmesi ve hareketin ayrılması.



Peki bize ne gerekli Bu tarz bir CNC yapmak için ..

Elektronik olarak
4 Eksen Step sürücü + 4 Step motor + Power (sürücü için)
LPT interface


Mekanik olarak ise

Herhangi bir Rulmancıdan alacağınız M6 yada M8-10 vida saplama ve somunu
ile yapabileceğiniz basit 2 adet dik eksen 2 adet yatay eksen.

Yakında Mekaniği ile de ilgili proje ve resimlerinide koyacağım..

Şimdilik Bu kadar.
 
Sn. uumtakin1979
Gerçekten güzel bir konuya giriş yaptınız. Benim pek bilgim olmamasına rağmen öğrenmek istediğim bir bir konu..
Hatta geçenlerde bir üretici kesim makinasının seri imalatını yapacağını söyledi ve benden yardım istedi ama maalesef beni aşar demek zorunda kaldım.
Devamını bekliyorum İnşallah...
 
mrb.
foamworks de yazi kesimi ayarlıyamadım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
 
bende su an cnc ile ugrasıyorum 3eksen mekanik aksamı bedava sayılacak kadar ucuza hallettim ancak geocities.com sitesinden indirdiğim step sürücü kartı yaptım ancak transistörler acayip ısınıyor ve motor bir noktada durup tekrar hareket ediyor yani dönüş sürekli değil yüksek amperli step sürücü kart devre şeması olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim . ayrıca bu tür ürünleri satan firmaların reklamını yapmaktansa herkesin yapabileceği düzeyde paylaşımların olması daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum herkese kolay gelsin
 
selam arkadaşlar ben yapım için ön hazırlıkları tamamladım 4eksen cnc kartı vidalı mil (sanayide m10 tijon diye geçiyormuş) rulmanlar hazır motorlarımda var elimde yapmaya başlayınca resimlerini koyarım
banada yazılım desteği lazım bende bir sürü yazılım denedim yardımcı olacak arkadaşlar varsa şu anda foam works üzerinde çalışıyorum şunuda ekleyeyim eğer strafor köpüğü kestikten sonra kaliteli şeffaf koli bandı ile kaplarsanız inanılmaz sağlam oluyor.. ayrıca bu yapılan makine çok sessiz çalışıyor apartmanda komşuları rahatsız etmeden çalışıyor :)
 
selamlar arkadaşlar mekanik parçalar hazır 55cm uzunluğunda 15cm yükseklikte kesim alanı olan bir köpük kesme aleti yapmayı planlıyorum
ancak aldığım kontrol kartında sorun çıktığı için tekrar geri gnderdim onarılmasını bekliyorum
gövde yapımına bu pazar başlamayı düşünüyorum..
 
selam arkadaşlar ben köpük kesim makinası kurmak istiyom 15cm uzunlugunda 1cm yuksekliginde konturol sistemini haletim sadece mekanigi kaldı ne kulanmalıyım mekanikte purojesi olan bana sunarmı sunarsa sevinirim parca konusunda yardımda istiyom herkese iyi calışmalar.
 
masaustu CNC tezgahinın yapımı için bır kitap getırttim ingiltereden metrik ölçulerle mekanık kısmı en ince detayına kadar vermış adam kıtapta bu kitabı getırttım basıt bır tezgah yapmaktı amacım reklamcılar için polyester veya ahşap harf kesmek için kullanacaktım yazılım autocat ıle çalışacak şekılde ara proğram yazılıyor bılgısayarda bu işi bir arkadaşım yazıyor umarım bıterde CNC tezgahımızla reklamcılara harf keserız:)
 
selamlar ben makineyi bitirdim resimlerinide akşama koyarım buraya ancak pek beğenmedim şimdi daha farklı bi projeye başladım onunla ilgilide resim koyarım mekanik kısmı çpk kolay oldu
 
yazılım autocat ıle çalışacak şekılde ara proğram yazılıyor bılgısayarda bu işi bir arkadaşım yazıyor
Bu isi yapan programlar zaten ozgur yazilim olarak mevcut.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,912
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst