uumtakin1979
Üye
Sayın Forum üyeleri Forumda gördüğüm kadarıyla hiç Foam CNC ve ilgili birşey mevcut olmadığı için ilk adımı atıyorum. Mümkünse Bildiklerimizi buraya taşıyalım.
Ben ilk olarak basit bir giriş ve Foamwork programının resmi dağıtıcısı ve üreticisi olan "Dave" in bana bildirdiği bir püf noktası ile başlamak istiyorum.
Aslen Çok basit ve kullanışlı olan Foam Works Ülkemizde pek rabet görmüyor.
Nedeni ise Demosu bile indirilip kullanıldığında tam anlamıyla Dat dosyası oluşturulamaması.
Bende de bu problem oldu. Ve kendilerine yazdığımda Program demo diyemi böyle oluyor diye aldığım cevap çok şaşırtıcı oldu. İlk önce herhalde beni anlamadılar dedim. İşin aslı öyle değilmiş hemde çok iyi anlamışlar.
Foamwork kullanıcıları için
Control Panel den Bölge ve dil ayarlarına gidip Komple tüm ayarları ABD yada İngilizce yapmak gerekiyor. Bu ayarları yaptıktan sonra program çok iyi ve net çalışıyor. Programın en güzel yanlarından biri de DXF dosyasını yükledikten sonra 2-3 dakika içinde gerekli kesim dosyasını oluşturabilmesi .
Foamworks ile beraber CadWorks unda kullanılması gerekiyor.
İnanın Foamworks Son 1 hafta içinde incelediğim 4 Köpük Kesme programının içinde hem en ucuzu hemde en pratik olanı.
En hoşuma giden özelliği ise ki genelde olması gereken ama bir çok programda olmayan bir özellik olan Kesimde iki eksene ayrı özellikler verilbilmesi ve hareketin ayrılması.
Peki bize ne gerekli Bu tarz bir CNC yapmak için ..
Elektronik olarak
4 Eksen Step sürücü + 4 Step motor + Power (sürücü için)
LPT interface
Mekanik olarak ise
Herhangi bir Rulmancıdan alacağınız M6 yada M8-10 vida saplama ve somunu
ile yapabileceğiniz basit 2 adet dik eksen 2 adet yatay eksen.
Yakında Mekaniği ile de ilgili proje ve resimlerinide koyacağım..
Şimdilik Bu kadar.
Ben ilk olarak basit bir giriş ve Foamwork programının resmi dağıtıcısı ve üreticisi olan "Dave" in bana bildirdiği bir püf noktası ile başlamak istiyorum.
Aslen Çok basit ve kullanışlı olan Foam Works Ülkemizde pek rabet görmüyor.
Nedeni ise Demosu bile indirilip kullanıldığında tam anlamıyla Dat dosyası oluşturulamaması.
Bende de bu problem oldu. Ve kendilerine yazdığımda Program demo diyemi böyle oluyor diye aldığım cevap çok şaşırtıcı oldu. İlk önce herhalde beni anlamadılar dedim. İşin aslı öyle değilmiş hemde çok iyi anlamışlar.
Foamwork kullanıcıları için
Control Panel den Bölge ve dil ayarlarına gidip Komple tüm ayarları ABD yada İngilizce yapmak gerekiyor. Bu ayarları yaptıktan sonra program çok iyi ve net çalışıyor. Programın en güzel yanlarından biri de DXF dosyasını yükledikten sonra 2-3 dakika içinde gerekli kesim dosyasını oluşturabilmesi .
Foamworks ile beraber CadWorks unda kullanılması gerekiyor.
İnanın Foamworks Son 1 hafta içinde incelediğim 4 Köpük Kesme programının içinde hem en ucuzu hemde en pratik olanı.
En hoşuma giden özelliği ise ki genelde olması gereken ama bir çok programda olmayan bir özellik olan Kesimde iki eksene ayrı özellikler verilbilmesi ve hareketin ayrılması.
Peki bize ne gerekli Bu tarz bir CNC yapmak için ..
Elektronik olarak
4 Eksen Step sürücü + 4 Step motor + Power (sürücü için)
LPT interface
Mekanik olarak ise
Herhangi bir Rulmancıdan alacağınız M6 yada M8-10 vida saplama ve somunu
ile yapabileceğiniz basit 2 adet dik eksen 2 adet yatay eksen.
Yakında Mekaniği ile de ilgili proje ve resimlerinide koyacağım..
Şimdilik Bu kadar.