Köprü vinç topraklama

muratcam

Üye
merhaba işletmemizde bulunan muhtelif vinçlerimizin iş güvenliği ne göre topraklama yapılması isteniyor vinç beslemeleri bara ile ıyapılıyor dolayısı ile barada 3 faz ve nötr hattı mevcut vinç panolarına kedi ve köprü nasıl topraklama yapılabilir mevzuata uyun olarak

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
eski dünyada gezer vinçlerin ray ve tekerleklerle topraklandığı kabul edildiği için barada toprağa yer verilmiyordu. yönetmelik gereksinimleri nelerdir bilmiyorum ama ray-tekerlek uygulamanın güvenli bi topraklama için yeterli olmadığı kesin. bara beş yolluyla değiştirilebilir ya da nötr barası toprak barasına çevrilebilir. kedi kabloluysa topraklı kabloyla değiştirilebilir ya da varsa nötr kablosu toprak kablosuna çevrilebilir. tabii nötr-toprak bara veya kablo değişimi devrede revizyon gerektirecektir. vinç teknik servisine de danışmanızda yarar var.

Son düzenleme:
bende izalasyon trafosu kullanarak nötr hattını topraklama olarak kullanmayı düşünüyor idim teşekkürler peki kaçak akım da isteniyor kaçak akımı vinç panosuna mı dağıtım panosuna mı koyalım

Forum istatistikleri

Konular
129,669
Kullanıcılar
452,365
Son üye
fersous

Yeni konular

Geri