Köpru diyot hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -taha-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslında çok basit usta bunlarda bir ortak anot birde ortak katot var aynı model diyor un hem anot hem katot unu bulursan iki tane 3 bacaklı diyot un dış bacaklarını paralel bağlayıp yani iki diyot un 1-1 3-3 bağlayıp ac yi buradan verecez 2 numaralı bacaklar çıkış köprü diyot olmuş oldu
Aradınız mı?

Aslında çok basit usta bunlarda bir ortak anot birde ortak katot var aynı model diyor un hem anot hem katot unu bulursan iki tane 3 bacaklı diyot un dış bacaklarını paralel bağlayıp yani iki diyot un 1-1 3-3 bağlayıp ac yi buradan verecez 2 numaralı bacaklar çıkış köprü diyot olmuş oldu
o kadarını biliyorum da, ben elektronikçi değilim ki.

Birkaç siteden baktım hep ortak katot var ortak anot bulamadım
Dolayısıyla iki diyot ile çözülmüyor.
Daha önceki mesajlarımda verdiğim diyot örnekleri var. Onlardan birini seçin ve dört adeti ile köprü yapın.
Epey irice kanatlı soğutucuya bağlayın ve fan ile soğutun. Başınız ağrımaz.

Ayrıca çok yüksek akımlı güç kaynaklarını kademeli trafo ile yapmak daha uygun olacaktır.
Mesela; 32V giriş gerilimini, 5V çıkış olarak kullanıyorsunuz. Diyelim 10A çekiyorsunuz.
Kontrol yarı iletkeni(mosfet, vs.) üzerindeki güç kaybını hesaplayınız. Tasarımınızı buna göre yeniden gözden geçiriniz.

Patetes baskı artık anlaşılmıyor çünki üretim sürecindeki adımları çizimleri yapıyorlar yazıyı lazerle kazıyor veya CNC ile kazıyor orjinali ile bire bir oluyor görüntü veya çok ufak detay fanları oliyor. Asıl merak ettiğim şey adam datasheet de 50amper taşır demiş ama orjinal ürün bile olsa bacak kesiti çok az ozaman bu 50amper ı nasıl cekmisler. Neye göre nasıl hesaplanıyor kullanılacak köprü diyot
Bacak kesiti düşük ama boyu kısa.
bakırın özdirenci mesela 0.0172 ohm*metre/milimetrekare
1mm kare alana sahip ve 1 metre boyunda olan telin direnci 0.0172 ohm oluyor yani.
senin diyotların bacakları 5-8 mm boyunda. :)
Bacak kesidine bakıp aldanma.
Kablo kesidinin büyük olması kablo boyunun uzun olmasından kaynaklanıyor.
Kablolardaki sıcaklık bakırın erime sıcaklığıa göre değil üzerindeki yalıtkanın erime sıcaklığına bağlı.
çap büyüdükçe yüzey alanı artıyor ısı kaybı fazla olur.

Yarıiletken kısımda ise yarı iletken tabakanın alanına bakmak lazım. Kapalı olduğu için göremiyoruz.

Son düzenleme:
Bacak kesiti düşük ama boyu kısa.
bakırın özdirenci mesela 0.0172 ohm*metre/milimetrekare
1mm kare alana sahip ve 1 metre boyunda olan telin direnci 0.0172 ohm oluyor yani.
senin diyotların bacakları 5-8 mm boyunda. :)
Bacak kesidine bakıp aldanma.
Kablo kesidinin büyük olması kablo boyunun uzun olmasından kaynaklanıyor.
Kablolardaki sıcaklık bakırın erime sıcaklığıa göre değil üzerindeki yalıtkanın erime sıcaklığına bağlı.
çap büyüdükçe yüzey alanı artıyor ısı kaybı fazla olur.

Yarıiletken kısımda ise yarı iletken tabakanın alanına bakmak lazım. Kapalı olduğu için göremiyoruz.
Aldığım en güzel cevaplardan biri bu. Bu yüzden termal kamera ile baktım bence en iyisi 50 amper lik olan geçmiş yorumlarda resimli test sonuçları var

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,262
Son üye
CCMM

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri