Küçük Bir Sorun Var?

Katılım
18 Tem 2011
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
36
SLM arkadaşlar ben elektrik teknisyeni olarak adliyede çalışmaktayım daha yeniyim piyasada çalışmadığım için pratik bilgim şuan zayıf..Bi sorum olcaktı,adliye lojmanlarında sokak lambalarına ait sigorta atıyor.Daha önce 2 ayrı sokak lambasına giden hat tek 25 amperlik sigortaya gidiyomuş ben bunları ayırdım bi tane daha 2o amperlik sigorta taktım ve şuan biri 20 amper diğeri 25 amperlik sigortaya bağlanmış oldu ama yinede hala sigorta gün içinde 2 kere atmış..ana sigortanın girişinden sokak lambası sigortasının girişine giriyor elektrik ve 4 mm lik çok damarlı kablo kullanılıyo.tek damarlı olsa çözüm olurmu acaba,ark yaptığından dolayı atıyo olabilirmi???
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Her faz linyesine bir tek fazlı sigorta koy ve üç faz(R-S-T) verdiğini kontrol et. Hangi faz sigortası atıyorsa o linyeden başlayarak arızayı bulman gerekir. Direklerin klemenslerinden ölçüm yapman gerekecek.
 
aydınlatma klamenslerinde kısa devre olabilir mi?lambalara giden hatlarda sorun olabilir mi?sigorta seçiminiz doğru mu?hat üzerinde toprağa yada başka bir şekilde kaçak olabilir mi?
 
bu tip sorunlar çevre aydınlatmalarında sıkça görülür izalasyon sorunu dan kaynaklanır genelıkle anlattıgın gibi bir durumda amperaj hatası yok sanırım. dedıgın gıbıyse bı süre sonra atıyo buda dıreklerın bırınden kaynaklanan bı hatadan arıza verır ınş. yardımcı olabılmışımdır
 
Zekiyadin arkadaşıma katılıyorum ama bir sorum var bu sigorta seçimi neye göre yapıldı . Kaç adet lamba besleniyor .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…