Küçük metal bilezik saca punta kaynak nasıl yapılır ?

hlyahkan

Paylaşımcı üye
Katılım
2 Nis 2012
Mesajlar
721
Puanları
131
İyi akşamlar

Resimdeki çok ufak parçaların birbirine kaynak olması gerekiyor.

Nasıl yapılır, nasıl olur, neler kullanmalı, nasıl bir makina yapmalı yardım edermisiniz

Teşekkür ederim

IMG_20140603_170621.jpgIMG_20140603_170641.jpg
 
ısınması sorun olmacak ise sarı kaynak veya gümüş kaynakla birleştirilebilir.
 
Merhaba.Sn.hlyahkan bu konuyu biraz daha bilgi veren bazda açabilirmisiniz? Örneğin resimdeki malzemeler çelik özlü olup da üzeri kromaj,nikelaj,alüminyum veya kadmiyum (Paslanmaya karşı) ile mi tam kaplıdır? Bu ince silindirik parçaların et kalınlığı tam olarak da ne kadardır? Alaşımsa alaşımdaki metallerin karışım (Terkip) oranı nedir,çelik parçaysa ST.... kaç çeliğidir,su verilip mi sertleştirilmiştir yoksa yüzey sertleştirmesi mi çekirdeğinden ayrı olarak,sadece dış yüzeyine,örneğin indüksiyonla sertleştirme gibi yüzey sertleştirme mi uygulanmıştır? Kaynaktan sonra bir ısıl gerilim (Çekme,basma gibi) hiç mi olmasın,yüksek ısıl değerin direk uygulandığı normal kaynak işleminden daha farklı yöntemler kabulünüz müdür? Çok çeşitli kaynak usulleri ve uygulanış şekilleriyle özel uygulanma süreleri (Örneğin kondansatör deşarjlı kaynakta sadece milisaniyeler içerisinde uygulanır,bu kondansatördeki depolanmış elektrik yüklerinin mevcut kaynak yapılacak olan parçaya olan bu boşalma süresi) mevcut sizin de çok iyi bildiğiniz gibi.

Bence bu türden ek bilgileri biraz daha genişleterek arttırırsanız forumda bu işle direk olarak uğraşanlar ve kaynak tekniğinin içinde olup da bu konudaki teknik bilgileri de tam olanlar, sizin istediğiniz türden kaynak yöntemini (Gaz altı kaynakla,örneğin yapıalbirse eğer ve ısıdan da etkilensin diyorsanız eğer,asetilenle sert lehimle yani bakır-çinko alaşımıyla direk lehimleyerek veya ark kaynağının çok ince parçalara uygulanan özel bir haliyle) bu kaynağın uygulanabileceği en uygun bir kaynak makinesini,yeni çıkan yöntemleri,vb. size pekçok tavsiye de bulunabilirler.Bence siz biraz daha detay da verin isterseniz.Sonrasında ise forum içinden bu konu hakkında çok önemli destek mutlaka da gelecektir diye düşünüyorum ben.Kolay gelsin.
 
Cevaplar için teşekkür ederim

Metalin sadece çelik olduğunu biliyorum :) bazılarında electropolishing oluyormuş, japon yapımı bu parçalar.

Halkaların iç çapı 1mm sac kalınlığı 0,20 mm halkaların içine yerleşeceği eklemli parçanında dış çapı 5mm. sarı gümüş vs tehlikeli parçanın özelliği gidiyor kırılgan oluyor hemde parçanın içine girip kaynak yapmak zor.

Parça ısınınca çapta daralma oluyor.

spbs.jpg

2013711143738OD 4.5mm bending neck_??_??.jpg

Orjinallerinde punta kaynak izleri var ( benim bilmediğim kaynak çeşidide olabilir )

Eğer punta kaynak yapacaksam kaynak makinesinin elektrodu bu parçanın içine geçmeli veya boşluklardan içeri girip yapılmalı ama elektrot ve makinenin özelliği nasıl olmalı.

Teşekkür ederim
 
Selamun Aleyküm
Kaynak sonrası malzemelerde oluşan ısıl sorunları gidermek için ısıl işlem uygulanabilir. Malzemenin içerik bilgisi ile hangi sıcaklıklarda ne kadar tutularak, (gerekirse farklı sıcaklıklara belirli bir devamlılıkta çıkarılıp indirilerek) vb malzemede istenilen yapıyı elde etme yöntemlerini gösteren ısıl işlem tablosu vardır. Isıl sorunların giderilmesi (artık gerilmeler, kaybolan özelliklerin geri getirilmesi...) için bu tablo incelenebilir.
Malzemenin ne amaçla kullanıldığı, kaynak kısımları vb ayrıntılı verilmelidir. Bending ismi ile de ütülerin kordon çıkışında (ve daha adaptör kablo çıkışları vb birçok yerde kullanılan) lastiksi kablonun içinden geçtiği kablo koruyucu özellikte ve esnemeye uygun geometrideki parça ile aynı yapıda (geometrik olarak) mıdır incelemek lazım.
Isıl sorunların giderilmesi ile birçok kaynak yönteminin uygunluğunun incelenmesinin yanında, lazer vb teknolojiler incelenebilir. Forumda geçen nostaljik bir konu olarak; https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/basit-kaynak-makinesi-yapımı.27858/ incelenebilir.
Tabi mekanik birleşim yöntemleri, uyarlanabilen yöntemler de farklı bir bakıştır.
Başarılar dileriz.
 
Cevap için teşekkür ederim

Bu parçanın adı bending section. Amacı 2 veya 4 eksen hareket sağlamak . Halkaların deliğinden çelik teller geçiyor halkalar koptuğu zaman doğrusal hareket olmuyor. Teller uç kısma bağlı halkalar tele klavuzluk yapıyor. Genelde tel uç kısımdan kurtulduğu zaman halkaları kopartıyor halkalarda koptumu parça hiç açı yapamıyor. Normal çalışma sırasında halkalara fazla yükün binmediğini düşünüyorum. Punta kaynak yapıp denemek istiyorum. İnşallah bu aralar makineyi yapıp deneyeceğim. Artık deneme yanılma yoluyla bulucam . halkanın deliği çok ufak ordan nasıl bi elektrot yapıp geçirmeli bilemedim. bakır eriyebilir sanırım birde tungsten elektrod oluyormuş
Teşekkür ederim
 
Rica ederiz
Bahsedilen kısım bir endoskopi sisteminin parçası olsa gerek
technology_luceraelite_ph_08.jpg
Kısmın birleşiminde rivet (perçin) den bahsediliyor. Bu tip aletlerin tamiratı soruluyor olabilir ancak, kaynağın nereye yapılmak istendiği, sistemin parçaları ile beraber detaylı resimleri verilebilir.
Bahsettiğimiz gibi sistemin sorulan sorunun da dışında etraflı tanıtılması, çözümün daha odaklı düşünülmesinin yanında izleyenlerin de kendisini geliştirmesini sağlayabilir.
Diğer taraftan bu aletlerin ameliyet sırasında bozulmasının hastaya ne tip zararları olur incelenmesi gerekir..
Kaynak vb kullanılabilir teknolojilerin yanı sıra, kaynakta oluşan ısıl problemlerin giderilmesi için uygulanabilen ısıl işlemler de çözüm sunmaktadır. Punta kaynaklarda bakır elektrod kullanılmaktadır, bakırın elektik direnci düşük olduğundan yüksek kaynak akımı ile demir-çelik kadar ısınmaz. Tabi bakır elektrodun erimiş metale çok yakın olması/teması ve ya uzun süre kaynak halinde kalması olağan kaynak işlemi dışında durumlar olarak bakır punta kısmına zarar verebilir ki bahsedilen tungsten elektrodlar argon kaynak (TIG) işlemlerinde erimiş bölgeye direk temas eden elektrodlar olarak kullanılmaktadır.
Bu tip kaynaklarda punta kaynak (sürtünme kaynağı olarak parçaların birbirine göre sürterek bağıl hızda döndürülüp erime halinde aniden durdurularak yapılan kaynaklar) vb kaynak için ek malzeme kullanılmayan tip, ark kaynaklarındaki gibi çelik elektrod vb kaynaklar da ek malzeme kullanılan kaynaklar olarak; kullanılan ek kaynak malzemesinin malzemeye etkisi, servis şartlarına uyumu vb kaynak seçiminde önemlidir.
Medikal gibi uygulamalarda tabi kaynağın çalışma şartlarındaki her tip olumsuz hali düşünülmelidir. (Kaynak bölgesinin girebildiği kimyasal reaksiyonlar, korozif vb etkiler...)
Başarılar dileriz.
 
Tabi halkanın sadece tutması yetmiyor sağlamlık en önemlisi hasta 2 3 gün aç kalıyor halka vaka sırasında koparsa diğer eksenlerle vakayı bitirebilir ama hastayada yazık . ama bunu yapan vatandaşta sağlamlığı pek düşünmemiş diğer markalarda perçin uygulanmış şuana kadar bozulanı görmedim. Tel normalde uç kısma gümüş kaynak oluyor ısınma pekte sorun degil zaten üzeri rubber la kaplanıyor korozyona pek müsait değil. Sağlıklı olmazsa mecbur sıfır malzeme alıcaz :)
Teşekkür ederim
 
Demir veya metali purmuzle isitilarak uygulanan virax olmasi lazim ( lehim teli ama elekronikte kullanilmiyor aynin metal sari icin kullaniliyor). Biraz maharetle oldu diyorum eger birazdaha nirtelik isterseniz istanbul kuyumcu kent plazma kaynak ile mikrin hassasiyetinde cok sahlam kaynatilabilir fiyatta oyle ucuk bisi olmaz deneme olur yapalim derseniz bi sekilde yardimci olmaya calisirim.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,125
Mesajlar
933,350
Kullanıcılar
453,198
Son üye
matrix43

Yeni konular

Geri
Üst