Kırmızı civa

gurundık televızyonum yok ama ; kırmızı cıvanın boyle bı ozelligı varmı.
 
Arkadaşlar aranan madde KIRMIZI CİVA DEĞİLDİR!.Aranan madde Almanların o yıllarda tv lerde radyolarda arabalarda löküslerde kullandığı BİR ALMAN FİRMASI TARAFINDAN FORMÜLÜZE edilen ve resmen LİSANLI Olan ESKİ TÜRK TV TAMİRCİLERİ tarafından STAR KESİCİ olarak bilinen küçük cam tüp içindeki SIVIDIR. SIVI PATENTLİDİR. İlk kullanım amacı Tv Radyo Hatta Araba ve löküs ve dikiş makinalarında Isınmadan dolayı oluşan Basıncı NÖTRleyerek patlamayı engellemektir. Şimdilerde bu kimyasal bileşenin kullanım alanları dedektörler, uçaklar ve nükleer enerjidir. Diyorlar ki: Madem bu kadar değerli NEDEN ŞİMDİ ÜRETİLMİYOR? Cevap: SİZ BANA COCA COLANIN AYNISINI (AYNI TAD da) ÜRETEBİLİRSENİZ BENDE SİZE BU SIVIYI YAPARIM ! Yani olay şu bu sıvıyı yapan firma 1970 lerde kapanmış formülüze eden kimyagerler ölmüş ve formül kayıptır. Eee siz elinizdeki COCA COLAYI bile laboratuvarda yapamazken BUNU YAPMAMIZI NASIL İSTERSİNİZ? Arkadaşlar Memleket TV ve Kontv Yöneticilerine sesleniyorum: Bu konu için Bir Elektronikçiyi çıkaracağınıza bir kimyagere sorsaydınızya ! O size açıklardı. Ayrıca YALANMI DOLANMI bulun resimdeki cam tüp içindeki sıvı olan parçayı Alıyormuyum almıyormuyum görürsünüz!
 
sn grundig35 sende bize cam tüp içerisindeki bir sıvının basıncı nasıl nötrlediğini anlatırsan en azından ben şahsım adına çok memnun olurum.
 
gösterdiğiniz resimdeki parçanın içindeki madde bu kadar önemli bir işe yarıyor olsaydı basit bir 24 volt kamyon lambası şeklinde değil daha güvenli bir şekilde üretilirdi diye düşünüyorum. kusura bakmayınız. Doğrusu bu tip şeylere ben de inanamıyorum.

birde fotoğraf net değil birşey anlaşılmıyor. sadece ampule benziyor
 
sevgili aykut sen civayı bulunca sadece haber ver yoksada sen boş ver bu işleri *****************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar aranan madde kırmızı civa değildir!.aranan madde almanların o yıllarda tv lerde radyolarda arabalarda löküslerde kullandığı bir alman firması tarafından formülüze edilen ve resmen lisanlı olan eski türk tv tamircileri tarafından star kesici olarak bilinen küçük cam tüp içindeki sıvıdır. Sıvı patentlidir. Ilk kullanım amacı tv radyo hatta araba ve löküs ve dikiş makinalarında ısınmadan dolayı oluşan basıncı nötrleyerek patlamayı engellemektir. şimdilerde bu kimyasal bileşenin kullanım alanları dedektörler, uçaklar ve nükleer enerjidir. Diyorlar ki: Madem bu kadar değerli neden şimdi üretilmiyor? Cevap: Siz bana coca colanın aynısını (aynı tad da) üretebilirseniz bende size bu sıvıyı yaparım ! Yani olay şu bu sıvıyı yapan firma 1970 lerde kapanmış formülüze eden kimyagerler ölmüş ve formül kayıptır. Eee siz elinizdeki coca colayı bile laboratuvarda yapamazken bunu yapmamızı nasıl istersiniz? Arkadaşlar memleket tv ve kontv yöneticilerine sesleniyorum: Bu konu için bir elektronikçiyi çıkaracağınıza bir kimyagere sorsaydınızya ! O size açıklardı. Ayrıca yalanmı dolanmı bulun resimdeki cam tüp içindeki sıvı olan parçayı alıyormuyum almıyormuyum görürsünüz!

dükkanımda duran dede yadıgarı radyoma ısrarlı bır sekılde sözkonusu sıvı için 30 000 tl onerildi ...

Lütfen bılgılendırırsenız sevinirm.. Tşkler

sevgili aykut sen civayı bulunca sadece haber ver yoksada sen boş ver bu işleri *****************

iyi günler ,

dükkanimda bulunan eski dede yadigari radyoma birisi 30 000 tl önerdi ( bu önerisini 3 kere gelerek tekrarladı ). ( sanirim sizin bahsettiğiniz sıvı için ) bu anlamda fiyat nasıl belirleniyor, alicilari kimlerdir lütfen bilgilendiriseniz sevinirim
 
slm arkadaşlar kırmızı civa olayı vardır sağlık ve askeri alanda kulanılıyor. ukrayna ve kazakistanda bunun için santraller kurulmuştur ve eğer ilgilenen varsa benle temasa gecsin .saygılar gramına 1 milyon dolar istiyorum.lavrezyüm 16 ve kodu 5 9 renk nar ciceği

ilgilenen temasa gecsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kırmızı civa iki çeşit . sizin burada konusunu ettiğiniz civa , yoğunluğu sebebiyle nükleer fizyonu engelleyici kırmızı civa sanırım. atom bombası imalinde kullanıldığı söylenen, izotopların arasına konduğunda koruyucu olarak kullanılan civa, çook değerli ve orda burda bulunmayan bir malzeme. heleki ev eşyasında :)
 
slm arkadaşlar kırmızı civa olayı vardır sağlık ve askeri alanda kulanılıyor. ukrayna ve kazakistanda bunun için santraller kurulmuştur ve eğer ilgilenen varsa benle temasa gecsin .saygılar gramına 1 milyon dolar istiyorum.lavrezyüm 16 ve kodu 5 9 renk nar ciceği

ilgilenen temasa gecsin

16 benim bildiğim Oksijenin atom numarasıdır, ayrıca lavrezyum diye bir element var ise ki atom numarasını verdiğinize göre böyle olduğunu de facto olarak ilan ediyorsunuz zaten kimyasal formüle ihtiyacı olmaz çünkü elementer haldedir. Diğer yandan santrallerde üretilebildiğini yani alakasız bi maddeden üretilebileceği tezini savunuyorsunuz ki buna simyacılık denilir ve ortaçağ zamanında altın üretmek için (asla başarılamadı) kullanıldı!
 
selam yukarıda ampul içinde görülen sıvı bence dogru. ben 1994 yılında moskovada bir hastanenin tadilatında çalısırken sökülüp atılan havalandırma kanallarının elektrik otomasyon panosunda benzer malzemeler gördüm kanal kapagı açıldıgı yada kapandığı(tam hatırlamyorum) zaman ampüle benzer cam malzeme içindeki kırmızı ve metalik sıvı aşagı akıyor ve kutuplar arasında iletkenliği sağlıyordu bitanesini kırıp avucuma döktüm yüzlerce misket olustu biraraya gelince tek bir parca oluyordu açayip bi sıvıydı saatlerce avucumda durdu bircok arkadasa gösterdim herkes hayran kaldı kırmızı olanı tam hatırlıyamıyorum ama gümüş rengi olandan on tane falan vardı moskova santiyesinde hepsini tektek kırdım halen elimde bitane mevcut antika olarak saklıyorum üzerinde 1947 tarihi var ama bendeki bahsedildiği gibi cep telefonu sinyalini kesmiyor. Televizyon olayına gelince bi hemşerimde küçük bir eski siyah beyaz var defalarca tamir ettim ama bişey farkında değilim uçak telsizlerini ve yakın çevredeki telsizleri çektiğini söyler dururdu bana hep gülünç gelirdi at artık renkli al derdik bir sarrafın altına deger verdiği gibi deger verirdi; adam fakir biri kim bilir ben tireni kaçırmışım ama adam zaman gelip zengin olacaktır.:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,796
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst