K.A.R sorunu

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Arkadaşlar merhabalar,
Girişleri aynı fazda olan 3 adet monofaze K.A.R var. Her bir K.A.R’ın yanında, aydınlatma için kullanılan ray tipi kontaktörler bulunuyor.

Sorun şu: Bu kontaktörler yük fazla olduğundan 3 K.A.R da olmak zorunda fakat kontaktörler A1 lerini şöntleyip faza dokundurduğumda, yüke herhangi bir bağlantı olmasa bile K.A.R’lar atıyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Selamlar, saygılar.

Video link

Nasıl bir bağlantı yaptığınızı kaba taslak çizseniz iyi olur üstadım . Mesajınızı kaç kere okudum , mevcut durum hala kafamda netleşmedi .
Şimdi Video yükledim şefim

Aklıma gelen çözüm bu üç A1 i başka bir kontaktöre gireyim o kontaktörün karşı ucuna da fazları gireyim . 3 anahtarı yine şöntleyip sonradan ekleyeceğim kontaktörün a1'ini çektireyim diyorum. Başkada bir çözüm düşünemedim ama 28 tane villa var her birinde bunu yapmak ölüm

Son düzenleme:
Şimdi Video yükledim şefim

Aklıma gelen çözüm bu üç A1 i başka bir kontaktöre gireyim o kontaktörün karşı ucuna da fazları gireyim . 3 anahtarı yine şöntleyip sonradan ekleyeceğim kontaktörün a1'ini çektireyim diyorum. Başkada bir çözüm düşünemedim ama 28 tane villa var her birinde bunu yapmak ölüm
Kontaktör bobin bağlantılarını birbiri ile paralellemek yerine niye kendine ait kaçak akım rölesi çıkışından beslemiyorsunuz ?

Arkadaşlar merhabalar,
Girişleri aynı fazda olan 3 adet monofaze K.A.R var. Her bir K.A.R’ın yanında, aydınlatma için kullanılan ray tipi kontaktörler bulunuyor.

Sorun şu: Bu kontaktörler yük fazla olduğundan 3 K.A.R da olmak zorunda fakat kontaktörler A1 lerini şöntleyip faza dokundurduğumda, yüke herhangi bir bağlantı olmasa bile K.A.R’lar atıyor.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Selamlar, saygılar.

Video link
Yüklerin dönüşleri kendi k.a.r üzerinden olmamış. Farklı k.a.r üzerinden beslenen yüklerin dönüşü her bir k.a.r üzerinden ortak dönmeye girmiş.
Klasik, tam bir kaçak akım senaryosu yaratmişsin hocam. 🙂
Extra 1 adet trifaze Kontaktör kullan. Her bir grubun faz giriş ve dönüşünü L1-T1, L2-T2, L3-T3 şeklinde kendi grubundan alıp kendi grubuna gönder. Trifaze Kontaktör bobini anahtardan çeksin.

Son düzenleme:
Yüklerin dönüşleri kendi k.a.r üzerinden olmamış. Farklı k.a.r üzerinden beslenen yüklerin dönüşü her bir k.a.r üzerinden ortak dönmeye girmiş.
Klasik, tam bir kaçak akım senaryosu yaratmişsin hocam. 🙂
Extra 1 adet trifaze Kontaktör kullan. Her bir grubun faz giriş ve dönüşünü L1-T1, L2-T2, L3-T3 şeklinde kendi grubundan alıp kendi grubuna gönder. Trifaze Kontaktör bobini anahtardan çeksin.
Daha yükleri devreye almadan atıyor diyor. Kaç kere mesajı okudum, kaç kere videoyu izledim. Kafam balon gibi oldu kim nereye gidiyormuş diye düşünmekten. Üstad iki çiziktirse kağıda kolayca anlayacağız.

Daha yükleri devreye almadan atıyor diyor. Kaç kere mesajı okudum, kaç kere videoyu izledim. Kafam balon gibi oldu kim nereye gidiyormuş diye düşünmekten. Üstad iki çiziktirse kağıda kolayca anlayacağız.
Yük devrededir hocam. Anahtardan dönüş yapıyor. Yük devrede olmasa atma imkanı yok, malum.. İllaki bir yük vardır. 🙂

Abim çizeyim dedim bayada güzel çiziyordum sonra K.A.R sembolü neymiş diye YouTube den bakarken Muazzez Abacı İbrahim Tatlıses kavgası seyrederken buldum kendimi. Sonra insta reels lere geçiş yaptım proje aşağıda görüldüğü üzere yalan oldu çeyrek kaldı 😅

Sayın @-Acemi- ustamın ayıktırması ile Çözdüm ya . Anahtara gelen faz ı K.A.R ın çıkışından değilde girişinden aldım. Anahtardan döneni rölenin A 1 ine soktum. Roleye giren A2 nötr üde yine K.A.R ın girişinden aldım . 3 roleye ait A1 leri birleştirdim. Anahtar üzerinden faz dokandirinca K.A.R lar açmadı çok şükür.

Ben anlatmayı çok beceremedim kafa karıştırdım kusura bakmayın lütfen. Teşekkürler herkese

Ekli dosyalar

• IMG_20260312_201908.webp
    IMG_20260312_201908.webp
    65.2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan