Kaçak akım anahtarının doğru çalıştığını nasıl anlayacağım?


o kofre açıkken bunu nasıl kullanacaksınız? Bütün mesajları okumanızı tavsiye ediyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
30 ma normalde yangın ıcın 300ma aklında olsun
saygılarımla
 
vay be olaya bak nekadar uzamış. bilseydim bukadar gereksiz muhabbete sebep olacağımı paylaşmazdım. arkadaşlar ilk olarak belirtmeliyimki o cihazla benimde bir alakam yok (keşke olsa ) konuyu görünce bu cihazı ben bir taahhüt firmasında çalışan arkadaşa sordum. oda onlarda böyle bir cihazın olduğunu söyledi. bu cihaz ile ilgili resim varmı dedim ? resimde videoda var dedi bende resmi rica ettim ve videoyuda bir paylaşım sitesine yüklemesinii rica ettim oda sağolsun ilgilendi. kimse öküzün altında buzağı aramasın. Teknikogrtmen cihazın nerde bulabileceğinizi sormuşsun biraz önce telefon açıp sordum arkadaşa oda bilmiyor çalıştığı şirketin satınalma departanı tarafından alınmış bunlarda kullanıyorlarmış. ABB siemens yapıyormudur böyle bir cihaz ? sanmıyorum ama sen yinde müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsin.

sevgiyle kalın.....
 
Bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var. evin elektrik tesisatını düzgün bir şekilde değiştirmek istedim e bir elektrikçi bu işe kalkıştı. güya koyduğu kaçak akım röleleri hualin, OAG markalardı ve testine basınca bile bir şey olmuyordu. derken eve taşınırken de çamaşır makinesindeki kaçaktan beni, ve tsu tesisatçısını elektrik çarptı ve bu röleler herhangi bir kesinti yapmadı. Şimdi benim ısrarımla adam bunları Siemens marka rölelerle değiştirdi. Mesleğim elektrik değil ama kontrol kalemiyle dokunduğumda lambayı yakan ucun faz olduğunu varsayarak nötr ile toprak arası bağlantı yaptım herhangi bir değişiklik olmadı. faz ile toprağı kısadevre yaptırınca sadece röle atıyor. sistem sizce faal midir. ne yapmamı önerirsiniz.
 

Topraklama ile nötr ü nerede kısa devre ediyorsunuz? Kaçak akım rölesinin prizlere giden tarafında kısa devre etmeniz lazım, bir de o anda evde elektrik harcayan birşeylerin çalışıyor olması lazım. Eğer doğru yerden kısa devre ettiyseniz ve kısa devre ettiğinizde evde tüketim var ise topraklama sisteminizde ciddi sıkıntı var. Topraklamanızı iyileştirmeniz lazım.
 
Herhangi bir prizden nötür ile priz topraklamasını kısa devre yap. En kolay yöntem budur.
 
Sn Argentum arkadaşım Topraklamanı acilen kontrol ettir.değdirdiğin topraklama kablosu karşılığında boşta olabilir veya topraklaman yoktur.

İlk konuyu açan arkadaşımıza gelince,cihaza gerek yok faz*toprak arasına serilambanı bağla veyahut toprak nötür arasını kısa devre yap rölen açıyorsa sağlmdır,,,Devamlı kaçak akım rölesi kontrol etmiyeceksen test cihazına gerek yok..Saygılarımla...
 
kısacası nötürle toprağı kısa devre edeceksin kaçak akım atıyorsa çalışıyor demektir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…