Toplam gücünüz 60 kw ise,Hocam,her katın toplam gucu 30 kwt yanı ıkı kat ıcın toplam guc 60 kwt ve dolayısıyla 3x80 amper mantıklı.Ben dısardakı panoyu 200A yapmam ve 1. katdakı panonun ana salterı 150A yapıp 3x80 amperden dagıtım dusunuyorum sız ne dersınız?Panonun ıcını su sekılde dızayn etmem nasıl olur sızce?1.kat 3x150A normal otomat,3x80A normal otomat,3x80A-300ma Kacak akım ve diger monafazeler normal w otomat(lamba b16,priz c25,klima c25)yani monafazelerin hepsını kaçak akım yapmammı gerekir yoksa bu sekılde olurmu?hepsını kacak akım yapsam sureklı atar dıye dusunuyorum.sız ne dersınız hocam gercekden çok tesekkur ederım ılgılendıgınız için.
P=u.i.Kok3.cos fi formülünden cekeceginiz akımı bulup sigorta değerlerinizi buna göre belirleyin..Aydınlatma için b6-10 ,priz için b16,motor için c tipi w otomatlar kullanin..Monofaze yükleriniz panolarda çok fazla ise 6 sarli veya 7 şerli gruplar halinde, yine her kakr rolesinn notru çıkışları birbirinden bağımsız olacak şekilde sigortalarinizi ve kakr larinizi gruplandirin..K tipi otomatik sigortalar benim bildiğim 125 ampere kadar.(150 yok)ayni şekilde 125 ampere kadar kakr rolesi bulmaniz mümkün.bu değerden sonrasi için TMS koymanız gerekir.
Son düzenleme: