djmtx
Üye
Arkadaşlar Herkeze merhaba önce kendimi biraz tanıtmak istiyorum 2005 te endüstri meslek lisesinden Elektrik bölümünden menzun oldum elektriğe ilgimde var fakat şuan başka bir işle uğraştığım için uzun zamandır elektrikle alakam yok Lisede öğrendiklerimle kaldım yani şimdi geleyim konuya şuan yurt dışındayım burda bir arkadaşla tesedüfen konuşurken ben elektrik bölümü menzunu olduğumu söyleyince bana kendine kucuk villa tarzı bir ev yaptıgını ve elektrik işlerinin oldugunu söyledi bende elimden geleni yaparım dedim....eve gittimde herşey hazırdı (buat bağlantıları,priz,lamba vs) sadece Sigorta kutusu takılmamış gelen kabloların hepsin ustune yazılmış nerden geldiği arkadaşın elinde projede var başta basit gorundu ben yaparım bu işi dedim fakat projede kaçak a.r. kullanılmış ben lisede okurken görmemiştim yani hiç bi bilgim yok k.a.rlar hakıında ınternetten biraz araştırdım ve calısma mantıgını ogrendım sonra KontrolKalemi aklıma geldı lisede okurken sürekli takıp edıyordum forumu ve burda Üstatlar oldugunu biliyorum ve emin olmak için size sormak istiyorum ben kendi düşünceme göre bir şekil cizdim yorum yaparsanız sevirim bide projede 2 farklı K.A.R kullanılmış resimde 1 ve 2 olarak yazdım aralarındaki fark nedir anlayamadım?
Bu çizilen proje:
buda benim düşündüğüm bağlantı şekli :
Şimdiden teşekürlerr
Bu çizilen proje:
buda benim düşündüğüm bağlantı şekli :
Şimdiden teşekürlerr