Kaçak akım rölesi hk.

PREDATOR06

Üye
Arkadaşlar merhaba, köydeki evimize 80 metre mesafede garaj ve kümesimiz var. Buraya 1.5mm kablo çekilmiş vaziyette. Normalde yüksek bir elektrik tuketimimiz yok. Birkaç dakikalığına matkap gibi aletler çalıştırıyoruz gerilimde düşüş oluyor. Evden çıkan hatta kaçak akım rölesi takmak istiyorum ama bu mesafede kaçak akım rölesi gerilimin düşmesiyle beraber tetiklenip atar mı? 30ma yerine 100ma kaçak akım taksam anlamsız mı olur?

Evinizin, enerji alınan direğe. o direğin de trafoya mesafesi ne kadar ? Evde, gerilim ölçüldüğünde kaç volt çıkıyor. KAR mA artırmak sadece cınayet olur. Maksadınız korunmak ise..

Evden çıkan hatta kaçak akım rölesi takmak istiyorum
Takılma amacı nedir ? ( hayat kurtarma ? , kablo kurtarma ? )
Evden çıkışmı ?
Garaj ve kümesin olduğu yere mi ?

Hayat kurtarma ise .
Topraklama yapılıp , 30mA kaçak akım koruma rölesi Birkaç dakikalığına matkap gibi aletler çalıştırıyoruz . dediğiniz yere takılacak hayat koruma yapsın .

Gerilim düşüyor diye kaçak akımın attığını ilk defa duyuyorum. Kaçak akım seneryosunda voltaj düşünce atması gibi bir olasılıktamı var?

Mesafenin uzunluğu ve kablo kesitinin yetersiz olmasi nedeniyle giden dönen akımda arasında dalgalanma kablo uzerinde bir kayip vs oluşup sigortanin sürekli atmasina sebep olur mu acaba diye düşündüm. Bunu tecrübe eden var mi acaba? Gerilim boştayken 220v jet taşı vs çalışınca 190v a kadar düşüyor.

güzel insan, bu alet kaç amper çekiyor biliyor musunuz? hele ki kalkışta. ben tersanede çalışırken üzerinde 13 A yazan canavarı her çalıştırdığımda 16 A sigorta atardı. amperi emcükleyen nane, voltaja ne yapar siz düşünün. eğer hattınızdaki kablo yeterli değilse ve hani o aradaki sigorta sınırda ise voltajın 190a düşmesi gayet normal.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri