K.A.R Açınca motor kontaktörü devre dışı olmaz. Kumanda devresinden kontaktörün enerjisinin kesilmesi gerekir. Diğer motorlar çalışıyor görürler. 3 Adet hız kontrollü sistemde, komplike bir sistemde 30mA K.A.R muhtemelen tutmaz ayar yükseltilmek zorunda kalınır. Bu durumda hayat kurtarma değerlerinin dışına çıkılır. Amacım kumanda konusuna girmek değil elbette çözümler var, bulunur. Amacım yaşanan zorlukları ortaya koymaktır. hem işçilik, hem işletmecilik, hem maddi olarak. Bazen de çözüm gerçekten zor ve uzaktır.
iarslan sizleri tebrik ederim. Uğraşmışsınız hız kontrol dahi değiştirmeyi göze almışsınız. Kaç tane patrona bunu anlatabilirsiniz.
Benim de tutmayan 1-2 noktam kaldı. Kuyu pompası gibi. Ama busbar hattında olanları devreye almıyorum. Hem küçük bir arızada komple hattın enerjisinin kesilmesini istemiyorum hem Enerji kesilmesinde sıcak su kazanı gibi sorun çıkarabilecek bölümler var.
iarslan sizleri tebrik ederim. Uğraşmışsınız hız kontrol dahi değiştirmeyi göze almışsınız. Kaç tane patrona bunu anlatabilirsiniz.
Benim de tutmayan 1-2 noktam kaldı. Kuyu pompası gibi. Ama busbar hattında olanları devreye almıyorum. Hem küçük bir arızada komple hattın enerjisinin kesilmesini istemiyorum hem Enerji kesilmesinde sıcak su kazanı gibi sorun çıkarabilecek bölümler var.
Son düzenleme: