Kaçak akım rölesi sürekli atıyor

Servis raporu kaçak akım rölesi atıyor yazdırdım. Ama sorun gözükmedi sorunsuz teslim edildi yazıldı. Ama cihaz da sorun olmadığından artık eminim. Farklı prizlerde de denendi röle düşürdü yine, cihazı Vana bişe götürdüm köyde kullanırken sorun olmadı ama köydeki 30 yıllık köy röle vs olmayan çok eski bir tesisat. Yarın yeni bir kaçak akım rölesi alıp taktırıp denemek istiyorum sonrasında olmasa mecbur eski sisteme geri dönücem. 13 yıllık bir bina. Evde kaçak akım rölesi yoktu ben taktırdım geçen sene sonrası malum

eski sistem nasıldı?

Ben elektronik sistemlerindeki bir anormallik yüzünden kaçak akımın açabileceğini düşünüyorum . Servislerde her ota çöpe açmayan selektif röle bağlı olabilir. Rezistans bağlantılarını sökerek test edilmesini tavsiye ettik ama sakalımız yok malesef. Hayırlı işler bol güneşler.

10 dairelil AP. 12 senedir daire içinde kaçak akım r. yoktu ben komple alıp elektrikçiye taktırdım abi

KAKR söktürüp yerine önceki otomatik sigortayı taktırın.
kısa bi ara kabloyu bozup fiş-priz arasına KAKR'yi bağlatın.
ara kablonun fişini mutfaktaki sabit prize, fırının fişini de ara kablonun prizine takın.
fırını çalıştırıp test edin.

KAKR söktürüp yerine önceki otomatik sigortayı taktırın.
ara kablonun fişini mutfaktaki sabit prize, fırının fişini de ara kablonun prizine takın.
fırını çalıştırıp test edin.

Yazacağım öneriyi siz yazmışsınız .

10 dairelil AP. 12 senedir daire içinde kaçak akım r. yoktu ben komple alıp elektrikçiye taktırdım abi

Bendeki düzenek foto

Duvardaki prizin faz nötr tespiti .
Fiş priz faz nötr tespiti .

kar kar.webp

Son düzenleme:
servis raporu hem son kullanıcıyı hem de profesyonelleri tatmin etmeli. bi sıkıntıya rastlanmadı tespiti kaçak akım ölçümleriyle raporlanmalı. sorun gerçekten ev tesisatında da olabilir ama saçma sapan rapor yazarak kimse zandan kurtulamayacağını bilmeli.

verdiğim tavsiyenin son kullanıcı tarafından uygulanması tehlikeli olabileceğinden bi elektrikçiden yardım alınmasında yarar var.

Son düzenleme:
Bir okulda basima gelen bir arizayi anlatayim. Kat tali panosunda kar atiyor. O katta mutfak ve mudurlerin odasi var. Panoyu actim bi anormallik yok. Dedim o anlik biaey olmus olabilir. 5 dk sonra atti. Actik 5dk sonra atti actik artik ders zili calacak ogretmenin biri yav bi tost yapamadik deyince jeton dustu. Tost makinasi sogukken sikinti yok tam pisirme kivamina gelince kar atiyor. Belki 3 kere denedik sogutup isittik ayni en son rezistanslari degisitirip duzelttik. Belki ayni sorun bunda da olabilir. Hatta bir ustamiz yazmisti. Tup icindeki isitici teller ozelligini kaybettiginden tup govdesine temas ediyor olabilir isindiginda

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri