Kesinlikle bu şekilde olmalı. Öncelikle şalt malzeme kaliteli ve sisteme uygun olmalı. Bu zaten olmazsa olmaz.
Arıza halen devam ediyorsa tespit yoluna gidilmelidir.
Anladım o kodlara baktımda resimlerde type A yazınca bu değilmi diye aklıma takıldı. O aman ben bu kodlarla soruşturup bir elektrikçiye değiştirmeyi deneyeyim. 40A olanı almak daha mantıklı heralde
Aramalarda karşınıza çıkanlar sonu -6 ile bitenler olduğu için type A yazısını görüyorsunuz çünkü onlar A tipi olanlar. F tipini kolay kolay bulabileceğinizi sanmıyorum. Hadi buldunuz fiyatları görünce gözler faltaşı gibi açılabilir. Ev sahibine söylerseniz Allah korusun kalp...Siz A tipini aldırabilirseniz dua edin.
Bir ekleme daha yapayım. @Battalgazi54 nın paylaştığı kodlar 2 kutuplu olanlar. Evinizdeki 4 kutuplu ise yenisinide 4 kutuplu almanız lazım. Kodları farklıdır... Aslında 4 kutuplu yerine 3 tane 2 kutuplu takılsa çok daha iyi olur ama bunun için hem kalp lazım hemde panoda yer.
Düzeltme: Panonuzun fotoğrafını paylaşmışsınız sizinki 2 kutuplu panoda da fazla yer yok...
Aramalarda karşınıza çıkanlar sonu -6 ile bitenler olduğu için type A yazısını görüyorsunuz çünkü onlar A tipi olanlar. F tipini kolay kolay bulabileceğinizi sanmıyorum. Hadi buldunuz fiyatları görünce gözler faltaşı gibi açılabilir. Ev sahibine söylerseniz Allah korusun kalp...Siz A tipini aldırabilirseniz dua edin.
4 kutuplu olanların fiyatları muhtemelen o civarlardadır. Mahalle arası satıcılarda bulabilme ihtimaliniz sıfır. Zaten bulsanızda ev sahibine kabul ettirebileceğinizide sanmıyorum boşuna aramayın.
Doğru söylüyorsunuz.
Haklısınız
Benim verdiğim foto ve yazı A tipi için. .
Tabiki benim düşüncem.
Para verecek cesaretin varsa sorun yok .
B tip de olabilir.
Bana bakarkarsan B tipi röle takarim .
Doğru söylüyorsunuz.
Haklısınız
Benim verdiğim foto ve yazı A tipi için. .
Tabiki benim düşüncem.
Para verecek cesaretin varsa sorun yok .
B tip de olabilir.
Bana bakarkarsan B tipi röle takarim .
B tipi ev için gereksiz lüks olur ama şunu da belirteyim bir arkadaş F tipi bulamadım dedi yada kimbilir pahalı geldi A tipi bulup taktı şimdilik bir sorun yok dedi. A((IR) tipinin fiyatına bakmak lazım uygunsa kullanılabilir.
B tipi ev için gereksiz lüks olur ama şunu da belirteyim bir arkadaş F tipi bulamadım dedi yada kimbilir pahalı geldi A tipi bulup taktı şimdilik bir sorun yok dedi. A((IR) tipinin fiyatına bakmak lazım uygunsa kullanılabilir.
F tipi ana bayilerinde vardır sanırım .
Ne takilacak takilmayacak kararı vermek riskli hale geldi.
B tipini bile taksan kakr atiyorsa boşuna aldırdın denilecek gibi .
Benden bu kadar.
Yani küçük bir araştırma sonucu F tipini bulabilme ihtimalimi baya düşük görmeye başladım. Birkaç yeri aradım özel siparişle getiririz 7 bin 6 bin lerden bahsettiler . Şu durumda A tipi ancak alabileceğim gibi duruyor. IR olanına daha denk gelmedim kodu varmıydı acaba