Görüşlerinizi almak için sadece bir kurguydu. Birde ikinci olayda yani; K.A.R. yok ama fopraklama var ve aletin gövdesinde
Elektrik kaçağı var ama toprağa akıp duruyor, bu durumda alete dokunanı elektrik çarpar mı? Ben çarpacağını tahmin ediyorum.
Size birde askerde yaşadığım bir olayı anlatayım. Ben bölüğün elektrikçisiydim bize bağlı bir karakolda elektrik kaçağı meydana gelmiş, ilk önce bana söylenmesi gerekirken her nasılsa ilçedeki yani taburdaki elektrikçiyi çağırmışlar sonra o arızayı bulamamış ilden tugayın elektrikçisini çağırmışlar her ikiside gelmiş arızayı bulamamış ve kendilerince kabloları izole bantla sarıp sarıp gitmişler. En son beni çağırmışlar gittim. Tek katlı gecekondu tarzı bir bina, yaklaşık 15 gündür askerler binada nereye dokunsalar elektrik çarpıyormuş. Tuvaletlerde musluklara dokunamayıp poşetle eldivenle kullanıyorlarmış, artık bu duruma alışmışlar hatta eğlence bile olmuş. Bildiğiniz duvarda kontrol kalemi kuvvetlice yanıyor, karakolun betonlarına biriken yağmur sularında da yine kontrol kalemi yanıyor. Köpeği çağırdılar hayvancağız betona kadar geldi ve başladı titremeye, çevredeki bataklıktan kurbağayı getirip betona bırakınca hayvan yazılıp kaldı. Elimde sadece kontrol kalemim vardı. Sigortaları tek tek indirerek süze süze geldim bir odanın floresan lambasına kadar, lambaya faz direk verilmiş, nötür anahtarın üzerinden verilmişti. Faz nasıl olduysa eski çürük tesisattı binanın demirine temas etmişti, hem temasını kestim hemde olması gerektiği gibi fazı anahtarın üzerinden geçirdim arıza halloldu. İmkasızlıklar içinde zorlu bir arızaydı. Binanın kiremitlerinde bile beni hafiften titretiyordu. Şimdi aklıma şu geliyor, acaba kaçak elektrik bina üzerinden toprağa nasıl akıp kaybolmamış ki.