Kaçak Akım Rölesindeki 40A-63A Akım Değerleri Ne İşe Yarar?

Bulunduğu panonun çekeceği maximum akıma dayanabilmesi için o değerler önemli yoksa bağlantı terminalleri kısa zamanda zarar görür
 
Çalışma sırasında hattaki faz-nötr kısa devresinde; otomat Sigorta kesin olarak atar, bir de kaçak akım rölesi kontaklarından geçen nötr/faz akımı oranları 1/1 değilse yani geçtiği terazide çok küçük bir fark oluyorsa bir kaçak akım rölesinin kısa devrede sigortayla atma nedeni zaten budur. Kaçak akım rölesi söylendiği gibi sadece özel bir röledir, sigortanın yerine de geçmiş olsaydı eğer, kaçak akım rölesi/sigortası şeklinde çift fonksiyonla belirtilir ve panoya ayrıca otomatı koymaya da hiç gerek kalmazdı zaten. Ama kaçak akım rölesi emektar oup da çok uzun seneler görev yapıyorsa ve çok iyi markalardan da seçilmemişse bir nedensiz olarak apansız yine atabilir, ama bu onun sigorta prensibiyle çalıştığını bize hiç göstermez, iç yapısı bozulmuştur ve kesin yenilenmesi gereklidir.

60-63 A etiketini 10 A 250 volt etiketi yazan anahtar veya topraklı/topraksız fişe benzetebilirsiniz, üzerinden bozulmadan, yanmadan, hasar görmeden geçebilen azami akım şiddeti demektir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ne talihsiz yorumu dayanabileceği maksimum değer dedik... yanmadan iletebileceği değerler... tabi sürekli değil...

gövde diyerek kastettiğiniz şey nedir ?

KAR lerin üzerinde 2 3 tane değer olmaz.Bir A biriminde değer vardır atıyorum 63 A gibi , bu değer kontakların dayanma akımını gösterir.

Bir de mA biriminde değer vardır atıyorum 30 mA gibi , bu da rölenin 30 mA sınırına kadar kaçak akıma müsaade ettiğini gösterir.

Sizin bahsettiğiniz gibi 40 A kontak dayanımı 63 A gövde dayanımı gibi bir şey söz konusu değildir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…