Kaçak Akım Rolesi Apartman ile alakası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yavuz31
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yavuz31

Usta Üye
Arkadaşlar kaçak akım rolesi atıyor arıza bulunamadı roleyi devre dışı bırakıp daireyi tek fazdan besledik bu seferde apartmanın elektriği gitti kaçak akımı bağlayınca elektrik geri geldi dairenin sistemsel değişiminin apartman ile alakası troidmi yoksa başka birşeymi ne olabilir ?gece geç saat olduğundan sorunu yarın sabah bakmaya gidecem başına böyle bir olay gelen varmı

Böyle hiçbir noktalama işareti, imla kuralı kullanılmadan yazı yazılmaz, hacet anlatılmaz. Siz biz yanınızdaymışız gibi anlatıyorsunuz. Bütün detayları ayrıntılı ve sıralı biçimde anlatmalısınız.

Merhaba, bu sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Dairenizde kaçak var. Dairenizde ki kaçak akım rölesi ni iptal edince apartman ana panosunda ki yangın koruma açmış tır. Tekrar geldi dediğiniz de muhtemelen birileri aşağıdaki yangın koruma rölesi ni kaldırmıştır.

her dairenin sorunu diğer dairelerin ortak sorunu mu olacak kaçınılmaz bir sonmu

Merhaba, maalesef böyle oluyor. Sıkıntıyı en aza indirmek için ana giriş deki yangın koruma rölesi nin sekektif tıp yani gecikmeli olması, hatta tekrar kapama li olması çok iyi olur. Aslında linye sigortalarinin da nötr kesmeli olması zorunlu olmalıdır.

Her bölümü ait bir adet 300mA kaçak akım rölesi takılması daha iyi olur .

roleyi devre dışı bırakıp daireyi tek fazdan besledik .
Niye tek faz besleme yapıldığını anlayamadım .

güzel insan, eğer bir elektrikçiyseniz ve evin içindeki kaçak akım atıyorsa ve siz bunu bulamıyorsanız lütfen kendinizi bir sorgulayın. evin içindeki fişleri sökmek bu kadar mı zor? bir de üzerine kaçak akımı iptal etmek gibi bir cahillik yapıyorsunuz. ben elektrikçi değilim, ben yapsam, bana git elektrikçi çağır derler.

Sn.arkaplan, 300ma söz konusu olamaz. Max. 30ma ve veya 10 ma olabilir. Her linyeye kaçak akım güzel olurdu. Ama nötr kesmeli sigortalar ile arasındaki fiyat farkını göz önünde bulundurarak daha ulaşılabilir olduğu görülmektedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…