kablo ile ilgili bir soru

ntfs

Üye
Katılım
7 Şub 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaslar bnm aklıma takıldı og de kullanılan xlp kabllosunun nekadar kalın oldgu bilinen birşeydir fakat yg de kullanılan kabloların çk kalınolmadıgını goruyorum elektrik direklerinde bunun nedeni nedir acaba??
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yüksek gerilimde herzaman voltage yüksek akım düşüktür bunun nedeni nedir P=I*V en basit güç formülüdür gerilim artıkca akım azalır gerilim ve akım ters orantılıdır yüksek gerilimde akımın küçük olmasının nedeni yada neden kücük olması istenir cünkü akım ile kablo kesiti doğru orantılıdır akım artıkça kablo kesiti artar .yüksek gerilimde voltage 154 kw iken akım degeri cok düşüktür tam tersi olsaydı akım fazla gerilim düşük olsaydı kablo kesitleri cok cok fazla olacaktı buda artı maliyet artı masraf işcilik demektir.herzaman akım artıkca iletken kesiti artar umarım yardımcı olmuşumdur
 
arkadaş önemli olan kablonun kesidi değildir. taşıdıgı akım cinsinden değeri önemlidir. Eğer izolasyon kurtarıyorsa ki xlp kablolarda pvc kablolara göre avantaj daha fazladır. Unutmamak gerekiyorki xlp kablolar yapımı aşamasında en az 7 işlemden geçiyor. Yani yalıtkan kat sayısı fazla..
 
kesitleri düşürebilmek,maliyeti azaltabilmekve çok uzağa taşıyabi
lmek için gerilim yükseltilmiştir.
 
saolun hepinişz çk yardımcı oldnuz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,926
Mesajlar
921,741
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst